20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăRomânia trimite experți care să instruiască funcționari din Republica Moldova, în perspectiva...

România trimite experți care să instruiască funcționari din Republica Moldova, în perspectiva aderării la UE

România va trimite experți care să instruiască diplomați și funcționari din Republica Moldova, în perspectiva aderării Republicii Moldova la UE.

Membri ai corpului diplomatic și funcționari publici ai Republica Moldova vor parcurge un program de formare profesională în domeniul afacerilor europene. Acest program se va desfășura în perioada 13 – 26 septembrie 2023 la Chișinău. Printre specialiștii pe care România îi va trimite în Republica Moldova se află Leonard Orban, fost consilier al președintelui Iohannis și fost negociator șef al României cu UE, Daniel Dăianu, fost economist șef al BNR și profesor universitar la SNSPA, fost ministru de finanțe, Eugen Dijmărescu, fost viceguvernator al BNR, precum și Crin Bologa, fost procuror șef al DNA.

Republica Moldova a obținut, în anul 2022, simultan cu Ucraina, statutul de țară candidată la admiterea în UE. Autoritățile de la Chișinău ar dori ca Republica Moldova să înceapă negocierile de aderare la UE chiar în anul 2023. La 27 august 2023, de Ziua Independenței Republicii Moldova, președinta Maia Sandu a declarat că „pentru prima dată în ultimele trei decenii, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană”.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

Un bărbat de 43 de ani din Rădăuți a evadat din arestul la domiciliu după ce a fost condamnat la patru ani închisoare

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din municipiul Rădăuţi este cercetat penal pentru evadare, după ce ar fi părăsit arestul la domiciliu...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă