27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăPoliticăRareș Bogdan, varianta PNL la Cioloș și USR. Ce spun liberalii din...

Rareș Bogdan, varianta PNL la Cioloș și USR. Ce spun liberalii din Cluj despre candidatură

Miza PNL este ca prin această nominalizare să mai aducă procente din voturile mișcării #rezist și ale protestatarilor din marile orașe. Pe de altă parte, liberalii din organizația Cluj au păreri împărțite când vine vorba de o candidatură a lui Rareș Bogdan pe lista lor de europarlamentare.

Președintele PNL Cluj-Napoca, care este și viceprimarul municipiului, Dan Tarcea, explică cel mai bine teza potrivit căreia PNL are nevoie de Rareș Bogdan pentru a-i combate pe concurenții de pe partea dreaptă, Dacian Cioloș și USR. „Rareș Bogdan este omul potrivit pentru o asemenea poziție. Rareș Bogdan este peste toți ceilalți lideri ai celorlalte partide de dreapta – și peste Dacian Cioloș, și peste Dan Barna. Cu o asemenea candidatură, partidul poate să se reînnoiască”, a declarat liderul liberalilor din Cluj-Napoca.

Opinia este împărtășită de liderul grupului PNL din Consiliul Județean Cluj, Călin Tuluc. „Candidatura domnului Bogdan poate fi o chestiune strategică, e un purtător de mesaj puternic. Dacă mă gândesc în trecut, nu e un lucru străin, am mai avut candidați din afara partidului. În trecut, pe listele de candidați ai PNL am avut un actor, pe Mircea Diaconu. Noi de trei ani de zile ne chinuim să sărim de 25 la sută. Poate fi un început. E greu de estimat”, a mai precizat liderul consilierilor județeni PNL Cluj.

Nu toți liberalii clujeni sunt foarte entuziasmați de prezența pe listă a fostului jurnalist din orașul lor. Vicepreședintele partidului, deputatul clujean Adrian Oros, așteaptă sondaje, analize sociologice, vizavi de impactul unei astfel de candidaturi. „Oficial nu am discutat această decizie. Rareș Bogdan va fi acolo doar dacă va aduce voturi. O să vedem analizele sociologice pentru că există o tendință să mai intre oameni noi în partid”, a precizat deputatul Adrian Oros.

Prim-vicepreședintele PNL Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, nu crede în soluții providențiale din afară. „Nu cred în variantele salvatoare din afara structurii de partid. Istoria a demonstrat că nu au adus un plus. Totul depinde și de context. Eu vorbesc pragmatic de cât duce un astfel de candidat partidul în sus. În general, resurse în partid există, dar nu sunt valorificate. Domnul în cauză nu e o noutate. A mai fost în PNL. A mai fost vehiculat ca potenţial candidat. Din punctul meu de vedere, nu va aduce nicio îmbunătățire. Am mai încercat de curând o astfel de candidatură din afară și cu domnul doctor Leon Dănăilă şi nu s-a materializat în voturi”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca. 

Cele mai citite

Despre iubirea creștină

Despre om se vorbește azi mai mult fragmentar – ca ființă capabilă să muncească, cerebrală, ca una care are idealuri și întreprinde, una  care...

VIDEO. Macron și Xi cer un armistițiu olimpic

Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat pentru un "armistiţiu olimpic" în toate conflictele din lume pe durata desfăşurării Jocurilor...

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea First Bank de către Intesa Sanpaolo Bank

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Intesa Sanpaolo SpA intenţionează să preia First Bank SA, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă. Potrivit instituţiei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă