19.1 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăPoliticăPSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier | VIDEO

PSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier | VIDEO

PSD îl susține pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României. Anunțul a fost făcut miercuri, de Sorin Grindeanu, după ședința Consiliului Politic Național, care a avut loc la ora 13.00, la sediul partidului. 

PSD a decis în unanimitate să-l susțină pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier al României, iar propunerea va fi înaintată președintelui Iohannis, în viitoarea întâlnire de la Cotroceni. Vestea nu surprinde pe nimeni, căci numele liderului social-democrat a tot fost vehiculat în ultima vreme în acest context. 

Sorin Grindeanu, cele mai importante declarații:

Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu într-o declarație de presă susținută după întâlnirea din consiliu. Grindeanu a afirmat că partidul îl susține pe Marcel Ciolacu premier în prima rundă. 

  • „N-am dat un vot pentru Marcel Ciolacu să fie premier peste un an jumătate. Noi nu avem nevoie de terapii de grup, nu suntem la Alcoolicii Anonimi. Astea sunt lucruri evidente care sunt de la sine înțelese”, a precizat el. Iată și alte declarații ale liderului echipei de negociere, potrivit HotNews.
  • „Doar nu credeți că am dat un vot azi ca Marcel Ciolacu să fie premier peste un an și jumătate”.
  • „Mandatul cu care mergem la negocieri e clar: de a avea primii prim-ministru în persoana lui Marcel Ciolacu”.
  • „Mandatul nostru e să avem premier în prima rotație”.
  • „Suntem în postura în care putem să punem condiții”.
  • „Astăzi, la ora 16.00, e o nouă întâlnire. Eu sper să ne apropiem de final, să închidem negocierile pe programul de guvernare, să închidem acordul politic, urmând să trecem la discuțiile finale.

Marcel Ciolacu, premier cu prioritate la Palatul Victoria

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat înainte de ședința Consiliului Politic Național că este normal ca PSD să aibă prioritate la șefia Guvernului deoarece au câștigat alegerile generale. Prin urmare, i-a ales poporul. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că, din moment ce PSD a câştigat alegerile generale, este normal să solicite ca primul premier din rotaţie să aparţină social-democraţilor.

CITEȘTE ȘI: PNL și PSD au încheiat o săptămână de negocieri pentru noul Executiv

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Sondaj European: Pe fondul escaladării conflictelor geopolitice, Europenii cer autonomie pe securitate și apărare

Noul sondaj multinațional al Consiliul European pentru Relații Externe (ECFR) dezvăluie o lipsă de dorință în rândul europenilor de a sprijini Statele Unite împotriva...

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 469: Moscova organizează la Minsk discuții de securitate regională

Şeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, va organiza în această săptămână, la Minsk, discuţii de securitate cu omologul său din Belarus, precum...
Ultima oră
Pe aceeași temă