10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăPSD atacă la CCR bugetul pe 2020, dar nu depune moțiune de...

PSD atacă la CCR bugetul pe 2020, dar nu depune moțiune de cenzură

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat luni, după ședința CEx, că va sesiza la CCR un conflict constituțional de natura juridică între Guvern și Parlament în legătură cu legea bugetului pentru 2020 pe care Executivul și-a asumat răspunderea. Totodată, el a anunțat că va ataca la CCR și modificările la OUG 114 pe care Guvernul vrea să le treacă azi prin angajarea răspunderii.

„Deciziile politice. Bugetul de stat deoarece a fost venit prin asumarea răspunderii de către Guvern va fi atacat azi (luni – n.r.) de mine și de către președintele Senatului ca și conflict constituțional la CCR. Au fost prezenți și parlamentari. S-au interesat. Nu există un precedent în Europa ca un Guvern să vină cu un buget fără dezbateri în Parlament. De la Ceaușescu încoace, de 30 de ani nu a mai fost așa ceva. Vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Domnul Orban va intra în istorie ca singurul premier care și-a permis acest lucru, nu numai din România, ci dintr-o Europă democratică”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul CEx al PSD de luni la Parlament.

 
Președintele Camerei Deputaților a adăugat că va sesiza la CCR pe 30 decembrie și proiectul de lege care modifică OUG 114, pe care și-a asumat Guvernul răspunderea.

„În cursul zilei de 30 voi depune sesizare privind OUG 114. Cu alte cuvinte efectele OUG vor fi suspendate până CCR va da o decizie. Nu excludem varianta de moțiune în trei zile, în cazul în care și alte formațiuni politice vor dori să se alăture demersului nostru”, a conchis Ciolacu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă