Primarul care spunea „Oamenii vorbesc, partidele să tacă“ s-a înscris în PNL

Deși este președintele filialei locale Medgidia, spune că va fi în continuare independent ca primar.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2019 - 17:07

În 2016, sloganul „Oamenii vorbesc, partidele să tacă“, folosit de primarul independent din comuna Peștera, făcea prozeliți. Mai mulți candidați au apelat la el și la formula de independent. Atât Vrabie, dar și alți doi, au câștigat alegerile. Nu după mult timp, toți trei se înscriau în partide politice, iar sloganul a rămas o simplă amintire. După ce a fost, timp de șase luni, vicepreședinte la nivel național al ALDE, Valentin Vrabie a demisionat. Recent s-a înscris însă din nou într-un partid. Al treilea, dacă luăm în considerare și scurta trecere prin PSD, de la începuturile sale politice. Acum, Vrabie este membru PNL și președinte al filialei Medgidia.

 

De la critici dure la aprecieri

În campanie din 2016, Valentin Vrabie era făcut cu ou și cu oțet de PNL, într-un ziar de campanie care îi era dedicat. Acum, președintele PNL, Bogdan Huțucă (nu era și atunci președinte) a avut numai cuvinte de laudă. „Din punctul nostru de vedere, primarul de la Medgidia a demonstrat că face administrație publică, prin promovarea proiectelor la nivelul administrației locale, indiferent că vorbim despre cultură, infrastructură, sport sau asistență socială. PNL are patru consilieri locali la Medgidia, insuficienți pentru a ne impune punctele de vedere, în Consiliul Local, în interesul cetăţenilor din Medgidia. Cercetarea sociologică pe care am făcut-o la Medgidia ne-a arătat că nici anul viitor nu am fi reușit să obținem mai mulți consilieri. Din acest motiv, în interesul cetățenilor din Medgidia, intrarea primarului Vrabie în PNL generea-ză avantaje reciproce. De la proiecte, viziuni în interesul cetățenilor şi până la consolidarea organizației PNL a localității Medgidia“, a declarat Bogdan Huțucă.

 

Explicațiile noului liberal

Când îți amintește de campania dură din 2016, actualul liberal zâmbește și spune că așa stau lucrurile în campanie. Mai spune că el va fi în continuare independent ca primar, chiar dacă este membru PNL. „Pretenția mea în negocierea cu PNL a fost ca aleșii locali ai PNL să nu mai voteze alături de PSD în consiliul local Medgidia. Discuțiile sunt de trei ani de zile cu PNL, atunci s-au blocat. Acum s-au reluat și s-au finalizat cu bine. Toți primarii din județ avem aceeași problemă, toți primarii de opoziție şi nu numai. Singur nu aveam nicio șansă să mă lupt cu PSD și cu președintele lui de la Constanța. Este un obiectiv pentru care mă voi bate în continuare, dar acum am și sprijinul PNL. Am fost primar în comuna Peștera două mandate. Am luat-o de la zero acolo și cred că am reușit să reduc abandonul școlar, șomajul, au rămas doar câteva cazuri de asistați sociali, etc. În 2016 am candidat la Medgidia, ca independent, pot să descriu că și acolo am găsit interese transpartinice, intense, care au adus orașul în pragul falimentului. După trei ani de zile, pot să spun, nu am mai făcut datorii suplimentare, am plătit la zi creditele, avem viață sportivă și culturală“, a spus Vrabie. Culmea, cel care a condus Primăria Medgidia înaintea lui este Marian Iordache, PNL, consilier județean în prezent.

 

Reacția PSD

La puțin timp după prezentarea lui Valentin Vrabie ca membru PNL, viceprimarul PSD, Luminița Vlădescu, a reacționat dur. „PNL, partidul lipitoare sau molie, suge sau roade tot ce se găsește după care se metamorfozează. Nu știe, nu a văzut, nu a auzit, alții sunt de vină. La Medgidia își aruncă oamenii peste bord, doar, doar își pierd urmele hoțiilor. Cum să spui după ce ai prăduit banul public aproape trei mandate, PSD și Vlădeasca sunt de vină?“, a spus aceasta. Vlădescu aduce și acuzații, printre care se află faptul că termoficarea din oraș a fost pusă pe butuci, că s-au reabilitat spații verzi inexistente, cu 2.000.000 euro, că s-a dărâmat un ambulatoriu, că s-a făcut praf un sistem de monitorizare video nefuncțional, din bani europeni, că s-au făcut milioane de lei plăți ilegale.

Comentarii