Foto: Arhivă

Președintele Iohannis sugerează că este nemulțumit de membrii Guvernului și că unii vor fi înlocuiți

Președintele Klaus Iohannis a sugerat, marți seară, că este nemulțumit de membrii Guvernului Orban și că unii dintre miniștri vor fi înlocuiți.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.11.2020 - 20:40

Președintele Klaus Iohannis a sugerat, marți seară, că este nemulțumit de anumiți membri ai Guvernului Orban și că unii dintre miniștri vor fi înlocuiți, după alegerile parlamentare din luna decembrie 2020.

Șeful statului a lansat această ipoteză la conferința de presă de la Palatul Cotroceni, când a fost întrebat de un jurnalist cum privește posibilitatea ca România să fie sancționată de Comisia Europeană, din cauza unor probleme legate de mediu.

Președintele Iohannis nu l-a nominalizat pe ministrul Mediului și Pădurilor, Costel Alexe, sau pe vreun alt ministru, dar a răspuns astfel: "Eu iau foarte în serios chestiunile legate de mediu. De aceea, după alegeri, o să am o discuție cu cei care vor conduce, atunci, aceste ministere".

Costel Alexe a fost deja ales președinte la Consiliul Județean Iași, așa că, în mod cert, el nu va mai fi ministru. Totuși, pe site-ul Ministerului Mediului, Costel Alexe încă apare cu funcția de ministru al Mediului.

Amintim că, ori de câte ori a fost întrebat despre premierul Orban, președintele Iohannis a spus că este mulțumit de activitatea acestuia. Ceea ce ar însemna că, chiar dacă unii membri ai Executivului ar fi înlocuiți, Ludovic Orban ar rămâne prim-ministru.

Comentarii