21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăPoliticăPremierul Ciucă și ministrul Rafila conduc "Barometrul vizibilității"

Premierul Ciucă și ministrul Rafila conduc „Barometrul vizibilității”

Premierul Ciucă și ministrul Rafila conduc „Barometrul vizibilității”, realizat la finalul anului 2021.

Barometrul vizibilităţii miniştrilor reprezintă o analiză realizată de News.ro şi de agenţia de monitorizare Klarmedia. Clasamentul miniștrilor a fost realizat pe baza monitorizării presei scrise şi online din România.

Barometrul vizibilității s-a realizat prin analizarea informațiilor apărute în presă de-a lungul lunii decembrie 2021. Aceasta a fost prima lună de activitate a guvernului Ciucă. Pe primul loc în acest barometru este chiar premierul Nicolae Ciucă.

Imediat după el sunt Alexandru Rafila (ministrul Sănătății) și Sorin Grindeanu (vicepremier și ministru al Transporturilor). Pe locul patru s-a situat Marius Budăi (ministrul Muncii).

Cele mai frecvente apariții în media ale miniștrilor au fost legate de măsurile sanitare, de pandemia Covid și de certificatul verde. Aceste teme au fost de altfel și cele mai interesante pentru publicul din România, în ultimele săptămâni. În perioada în care era doar ministru al Apărării, aparițiile media ale lui Nicolae Ciucă au fost mai puține.

Miniștrii din guvernul Ciucă cel mai puțin mediatizați au fost cei de la Sport, Economie și Cultură.

Este de remarcat că acest clasament se referă doar la numărul de apariții în media, fără a ține cont dacă aceste apariții sunt pozitive sau negative. De exemplu, premierul Ciucă a fost criticat pentru faptul că a acceptat relaxarea măsurilor contra pandemiei, înainte de Crăciun.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...
00:01:25

O misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană luni (26 septembrie) a analizat molozul clădirilor distruse de pe un vârf de deal, care a servit cândva ca...
00:00:51

VIDEO: Vicepreședintele american Harris laudă alianța SUA-Japonia

Vicepreședintele american Kamala Harris a avut luni (26 septembrie) o întâlnire bilaterală cu premierul japonez Fumio Kishida, înaintea funeraliilor fostului prim-ministru Shinzo Abe, marți...
Ultima oră
Pe aceeași temă