15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăPremierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS. Ce propunere a...

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS. Ce propunere a lansat

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS și a lansat o propunere în acest sens. Premierul afirmă că, dacă USR PLUS își retrage moțiunea de cenzură, își poate menține miniștri în Guvern. Ei ar continua să fie colegi cu miniștrii din PNL și UDMR.

“Le-am spus colegilor de la USR că încă putem să mergem mai departe, trebuie doar să retragă această moţiune din Parlament”, a declarat Cîțu. El a lansat această propunere miercuri seară la un post de televiziune.

Premierul Cîțu vrea să se împace cu USR PLUS

Dar Cîțu vrea să rămână premier, ceea ce USR PLUS refuză. Moțiunea de cenzură se citește în plenul reunit al Parlamentului joi, 9 septembrie 2021, de la ora 16. Moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS va fi susținută și de parlamentarii AUR.

“Pentru PNL o să fie foarte greu în viitor să stea la aceeaşi masă cu cei care au dat jos guvernul condus de un premier liberal alături de AUR şi PSD, cei mai mari duşmani ai PNL. Deci, cum poţi să crezi că vei veni în viitor să negociezi cum să poţi să faci o coaliţie cu PNL după ce i-ai dat jos premierul, ai dat jos guvernarea, ai aruncat ţara în aer?”, se întreabă Cîțu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă