15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăPoliticăPremierul Ciolacu și doi miniștri români sunt în Israel, unde se vor...

Premierul Ciolacu și doi miniștri români sunt în Israel, unde se vor întâlni cu premierul Netanyahu

Premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr și ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, se află, pe parcursul zilei de 17 octombrie 2023, în Israel.

Cei trei înalți membri ai Guvernului României au ajuns în Israel cu un avion militar de transport Spartan, aparținând MApN. În același avion s-a aflat deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România. Pe parcursul vizitei, oficialii veniți de la București vor fi însoțiți de ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Delegația României se va întâlni cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității de români din Israel, afectați de războiul care s-a declanșat în Orientul Mijlociu.

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011, a anunțat Guvernul României în dimineața zilei de 17 octombrie 2023.

”Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

La data de 13 octombrie 2023, Ambasada României în Israel confirma că, în urma războiului declanșat la data de 7 octombrie, au fost uciși și doi bărbați cu dublă cetățenie – română și israeliană. Ambele persoane ucise, la care face referire Ambasada României, aveau domiciliul în statul Israel.

Despre vizita premierului Ciolacu în Israel apăruseră zvonuri încă de acum trei zile. Totuși, întrebat despre acest subiect, premierul Ciolacu refuza, acum două zile, să confirme că va merge în Israel.

În seara de 17 octombrie 2023, Consiliul European are o reuniune de urgență, prin videoconferință, în care va analiza situația din Orientul Mijlociu. La reuniunea Consiliului European va participa și președintele Klaus Iohannis.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Atacurile asupra libertății presei, la nivel mondial, s-au intensificat. Siguranța jurnaliștilor în România, motiv de îngrijorare

Atacurile politice asupra libertăţii presei, inclusiv detenţia jurnaliştilor, suprimarea instituţiilor media independente şi difuzarea pe scară largă a dezinformării s-au intensificat în mod semnificativ...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă