14.5 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăPoliticăPNL reclamă ”decapitări politice” la AEP

PNL reclamă ”decapitări politice” la AEP

Liberalii reclamă ”PSD-izarea Autorităţii Electorale Permanente”, arătând că directori din AEP care nu au simpatii politice faţă de Partidul Social Democrat sunt demişi, iar în locul lor sunt aduse persoane fidele politic preşedintelui instituţiei, Constantin Mituleţu-Buică. Liberalii susţin că ordinele de demitere au fost emise de preşedintele AEP cu încălcarea legii de funcţionare a Autorităţii, respectiv fără avizul Birourilor permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Liberalii îl acuză pe șeful AEP că dorește să aducă în instituție „persoane fidele politic șefului instituției și promovate, ulterior, pe funcții de conducere”. 

„Partidul Național Liberal solicită președintelui AEP retragerea de îndată a ordinelor emise și readucerea pe funcțiile de conducere a directorilor demiși din cadrul Autorității, Gabriel Saucă și Cristian Petraru. Totodată, cerem partidelor parlamentare să ia atitudine și să susțină solicitarea PNL de respingere a avizelor solicitate Parlamentului”, se mai arată în comunicat. 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Simona Halep a primit un nou wild card! Fostul lider mondial și-ar putea începe sezonul de zgură la Paris

Simona Halep a primit un wild card pentru turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai la...

Directorul general al Binance ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare

Fostul director executiv al Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, ar putea fi condamnat la ani de închisoare, după ce a...

Atac armat în Londra. Sunt mai multe persoane rănite

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat la Hainault, în estul Londrei, după ce a atacat trecători cu o sabie...
Ultima oră
Pe aceeași temă