Eugen Tomac

PMP cere prelungirea stării de urgență simultan cu repornirea economiei

Partidul Mişcarea Populară (PMP), condus de Eugen Tomac, anunță că parlamentarii săi vor vota prelungirea stării de urgență în România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.04.2020 - 22:46

"Rămânem consecvenți ideii că vieţile românilor trebuie puse înainte de toate celelalte considerente. Cât timp epidemia de SARS – CoV2 nu şi-a atins apogeul şi nu există o curbă descrescătoare a cazurilor şi deceselor, măsurile de distanţare socială instituite prin decretul privind Starea de Urgenţă şi ordonanţele militare succesive trebuie păstrate. Sunt singura cale de a limita proporţiile dezastrului. În nicio ţară a UE nu s-a ridicat Starea de Urgenţă tocmai pentru că pericolul încă nu a trecut. În plus, ţara noastră are, oricum, o întârziere semnificativă (4 – 5 săptămâni) faţă de Vestul Europei”, a declarat preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac.

Pe de altă parte, PMP solicită Guvernului României ca, "simultan cu extinderea Stării de Urgență, să se repornească ramurile din economie care pot fi puse în mișcare. Considerăm că e nevoie de elaborarea și implementarea unui plan coerent și curajos de restartare a economiei".

Direcțiile majore de acțiune propuse de PMP sunt următoarele: finanţarea proiectului Autostrăzii Transilvania; extinderea reţelei de gaze naturale astfel încât minimum două treimi dintre români să-şi poate asigura în acest fel necesarul de energie pentru încălzire; decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații și furnizarea gratuită a apei, timp de trei ani, în zonele afectate de secetă; realizarea de centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi în marile bazine legumicole și producătoare de fructe, precum și "nu în ultimul rând, finanţarea Pactului Naţional pentru Sănătate, propus de PMP, în care este inclusă construirea celor 8 spitale regionale".

Comentarii