13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăPoliticăPe cine a ales Dragnea să fie ambasador în Israel

Pe cine a ales Dragnea să fie ambasador în Israel

Numele nu a fost făcut public înainte ca preşedintele să-şi dea acordul. Potrivit unor surse politice şi diplomatice, propunerea este Monica Gheorghiţă, în prezent secretar de stat în MAE.

Potrivit surselor politice, Gheorghiţă a fost aleasă chiar de Liviu Dragnea pentru această funcţie. Liderul PSD afirma la Congresul din 10 martie că România trebuie să trimită de urgenţă ambasador în Israel. Viitoarea ambasadoare a lucrat la Cancelaria premierului Adrian Năstase înainte de a fi angajată la MAE. Ca un detaliu interesant, Monica Gheorghiţă are un doctorat la Academia SRI.

Monica Dorina Gheorghiță a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Globale la 18 ianuarie 2017. Este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din anul 2005. Anterior, a lucrat ca expert în cadrul Guvernului României/Cancelaria Primului Ministru.

Pe parcursul carierei diplomatice, a activat în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (2005-2006) și al Direcției Generale Afaceri Juridice (2007-2009). În perioada 2009-2010, a fost consilier al ministrului afacerilor externe. Între anii 2010-2016, și-a desfășurat activitatea la Direcția Asia-Pacific, unde a coordonat succesiv, atât dosare ale relațiilor bilaterale ale României cu state asiatice, cât și componenta de diplomație multilaterală subsumată acestui spațiu. În perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, a deținut funcția de director al Direcției Asia – Pacific.

Vorbește fluent limba engleză. Are cunoștințe avansate de franceză și spaniolă și un nivel intermediar de studiu al limbilor germană și chineză.

S-a născut în 1980. Este căsătorită și are o fiică.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă