20 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăPoliticăPartidul creat de Băsescu, PMP, se extinde în Republica Moldova

Partidul creat de Băsescu, PMP, se extinde în Republica Moldova

Partidul creat de Băsescu, PMP, se extinde în Republica Moldova, sub conducerea actualului său președinte, Cristian Diaconescu.

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a avut luni, 3 ianuarie 2022, o întâlnire cu Anatol Șalaru, președintele Partidului Unității Naționale din Republica Moldova. La întâlnire s-a discutat și „perspectiva înființării Partidului Mișcarea Populară în Republica Moldova”, anunță un comunicat al PMP.

Potrivit acestei surse, Partidul Mișcarea Populară și Partidul Unității Naționale se declară formațiuni unioniste. Ele vor „să reprezinte singura alternativă creștin-democrată pentru electoratul conservator din România și Republica Moldova”.

În România, anul trecut, PMP a încercat o colaborare cu PNL dar a respins ideea fuziunii cu PNL. PMP continuă să colaboreze cu PNL și USR la nivelul Consiliilor Locale în care are consilieri.

Cristian Diaconescu este fost ministru de Externe al României. El a preluat conducerea Partidului Mișcarea Populară după ce partidul n-a mai intrat în Parlament. Înaintea lui Diaconescu, președintele partidului a fost europarlamentarul Eugen Tomac.

PMP este fondat de Traian Băsescu, susținător al apropierii de Republica Moldova

Traian Băsescu, fondatorul partidului, nu se mai implică oficial în acțiunile acestei formațiuni. Băsescu este însă cunoscut ca un susținător al apropierii României de Republica Moldova.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Discuții intense între Turcia și Finlanda privind aderarea Suediei la NATO

Turcia, Suedia și Finlanda se vor întâlni la sfârșitul acestei luni pentru a încerca să discute despre lucrurile care au întârziat candidatura Suediei la...

România, printre statele UE care plătesc cel mai prost profesorii. Sub 10.000 de euro pe an

Salariile de bază anuale pentru debutanți pornesc ( aprox.) de la 4 000 EUR și ajung la 92 000 EUR, în funcție de țară....
00:00:56

VIDEO: Incident la frontiera dintre Israel și Egipt. Patru persoane au murit

Trei soldați israelieni și un ofițer de securitate egiptean au fost uciși sâmbătă în apropiere de granița dintre cele două țări, au anunțat Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă