22.4 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăSocialTomac cere sancțiuni pentru cei care dezinformează și promovează discursul urii

Tomac cere sancțiuni pentru cei care dezinformează și promovează discursul urii

Eurodeputatul PMP Eugen Tomac cere sancționarea celor care „în mod conștient dezinformează și promovează discursul urii”. Acest demers vine după ce el a constatat că România este una dintre țările cele mai expuse în fața dezinformării, pentru că deseori întâlnim cetățeni dispuși să îmbrățișeze diferite teorii ale conspirației.

„Cod roșu de dezinformare. Dezinformarea a devenit astăzi o armă puternică, utilizată tot mai agresiv de state și diferite grupuri de interese. România este una dintre țările cele mai expuse în fața dezinformării, pentru că deseori întâlnim cetățeni dispuși să îmbrățișeze diferite teorii ale conspirației”, a spus Eugen Tomac în Parlamentul European.

Eurodeputatul a mai adăugat că „din nefericire, avem politicieni populiști care în mod ticălos susțin teorii diabolice împotriva vaccinării în plină pandemie, dezinformând cetățenii, iar efectele sunt tragice”.

„Acești agenți ai dezinformării trebuie să știe că au pe conștiință viețile nevinovate a zeci de mii de decedați. Nu doar politicienii dezinformează, ci avem și state care în mod asumat promovează știri false și încurajează discursul urii. I-am recomandat comisarului european Thierry Breton să urmărească, timp de o săptămână, revista presei din Rusia, lecturând știrile cu referire la Uniunea Europeană pentru a putea observa cât de brutal și fals prezintă media și politicienii ruși statele europene. De aceea, avem nevoie de instrumente noi prin care să-i sancționăm ferm pe cei care în mod conștient dezinformează și promovează discursul urii. Ei sunt inamicii libertății de exprimare și demolatorii democrației pe care trebuie să-i oprim”, concluzionează Tomac.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Avantajele echipamentelor TIG WIG pentru o sudură de calitate

Ce este sudura TIG WIG? Sudarea TIG WIG poate fi considerată cea mai precisă dintre toate procesele de sudare existente. În multe sectoare și industrii...
Ultima oră
Pe aceeași temă