9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechDragnea şi-a lansat candidatura la şefia PSD în fieful lui din Teleorman

Dragnea şi-a lansat candidatura la şefia PSD în fieful lui din Teleorman

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea şi-a lansat duminică, la Alexandria, candidatura la şefia PSD, cerând sprijinul organizaţiei Teleorman şi declarând că nu a fost uşor să ia această decizie, dar este un risc pe care şi-l asumă.

Liviu Dragnea a declarat că în acest moment este susţinut de 36 de organizaţii şi de cinci filiale de Sector, aşteptând însă sprijin şi din partea celorlalte organizaţii, cu excepţia celei de Prahova, care îl votează pe Daniel Savu, de altfel singurul său contracandidat la şefia PSD.

Dragnea , probleme cu justiţia şi cu Ion Iliescu

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a răspuns criticilor lui Ion Iliescu cu privire la modul de alegere al preşedintelui PSD, care ar aduce aminte de dorinţa lui Nicolae Ceauşescu de a fi votat de către toţi românii, că nu ştie ce voia fostul dictator, pentru că "nu l-a cunoscut foarte bine".

Întrebat despre declaraţiile lui Ion Iliescu pe marginea Congresului PSD, care afirmase că şi Nicolae Ceauşescu a vrut să fie votat de toţi românii, Liviu Dragnea a răspuns ironic: "Nu ştiu ce-şi dorea Ceauşescu, pentru că nu l-am cunoscut foarte bine şi nu pot să mă pronunţ".

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Alexandria, că luni va merge la ÎCCJ, la primul termen al apelului din dosarul "Referendumul", şi spune că are speranţa că, mai devreme sau mai târziu, "adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa".

Dragnea a fost întrebat dacă dosarul său este motivul pentru care a declarat, la lansarea candidaturii, că există un risc pentru el, liderul PSD spunând că nu vrea "să amestece lucrurile".

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012. Secretar general al PSD la data referendumului pentru demiterea preşedintelui, Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă