Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ALDE nu va vota Cabinetul Cioloș. Ce a declarat Tăriceanu

Copreședinții formațiunii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au declarat că parlamentarii ALDE nu vor vota pentru învestirea Cabinetului Cioloș și a arătat că secretarii de stat ai formaţiunii îşi vor da demisia.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2015 - 18:08

Copreședinții formațiunii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au declarat că parlamentarii ALDE nu vor vota pentru învestirea Cabinetului Cioloș și a arătat că secretarii de stat ai formaţiunii îşi vor da demisia, relatează Mediafax. 

Decizia de a vota împotriva învestirii Cabinetului Cioloş a fost luată cu unainimitate, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu a arătat că prin învestitura Guvernului Cioloș se va instala "un nou regim în România, nedemocratic, neconstituţional, bazat pe o formulă care este făcută în aşa fel încât să excludă actorii instituţionali şi constituţionali – partidele politice – de la decizia actului de guvernare".

Citește și: Miniștrii lui Cioloș, audiați în comisiile de specialitate

"Nu pot să mă abţin să nu remarc că asistăm la o majoritate susi generis alcătuită din PNL, PSD şi UNPR de susţinere a acestei formule. (...)Credem că democraţia şi statul de drept nu sunt negociabile şi ele nu trebuie să fie obiectul unor aranjamente de culise favorabile unora sau altora, respingem acest gen de a face politică şi ne asumăm tot ce decurge din calitatea de partid de opoziţie, începând de mâine", a mai declarat Tăriceanu.

Întrebat dacă i-a transmis această decizie şi premierului desemnat Dacian Cioloş, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu acesta luni, Tăriceanu a precizat că i-a spus foarte clar care sunt "preocupările sale".

"Să nu credeţi că discuţia noastră a fost una diplomatică, în termeni vagi, plini de echivoc, din contră, i-am spus foarte clar şi premierului care sunt preocupările noastre şi care sunt îngrijorările noastre plecând de la premisa poate discutabilă, nu ştim cât de mult premierul desemnat este racordat la realităţile româneşti, i-am vorbit despre aceste lucruri, ştie care este părerea noastră", a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că i-am transmis inclusiv preşedintelui Iohannis că ALDE are o cu totul diferită viziune privind soluţionarea crizei generate de demisia Guvernului Ponta.

Plenul celor două Camere ale Parlamentului a fost convocat pentru marţi, ora 10.00, pentru votul de încredere pentru Guvernul Cioloş.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru a fi învestit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi.

În actuala configuraţie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori şi deputaţi, PNL - 176, UNPR - 64, ALDE - 37, UDMR - 25, PND - 12, grupul minorităţilor naţionale - 17, alţi 14 deputaţi şi 5 senatori fiind neafiliaţi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...