8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăParlamentul a decis sancțiuni pentru deputați, dacă sunt violenți. AUR și USR...

Parlamentul a decis sancțiuni pentru deputați, dacă sunt violenți. AUR și USR contestă modificările

Parlamentul a decis sancțiuni pentru deputați, dacă sunt violenți sau indisciplinați. Parlamentarii au aprobat, prin vot, modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Camerei. La votul de miercuri din Parlament s-au acordat 202 voturi “pentru” aceste modificări.

Modificările introduc sanțiuni împotriva unui grup parlamentar, dacă un membru al grupului comite acte de violență sau insultă alți parlamentari.

Cu privire la filmarea și transmiterea live a ședințelor, acestea nu vor fi sancționate. Condiția nouă este însă aceea ca filmarea să se facă din perimetrul alocat grupului parlamentar respectiv.

Imediat după anunțarea rezultatului votului, USR și AUR au anunțat că-l vor contesta la CCR. Dan Barna, vicepreședinte USR, a spus că USR va ataca acele prevederi care, în opinia USR, afectează transparența activității Parlamentului. La rândul lui, deputatul George Simion, copreședinte AUR, a anunțat că AUR va contesta la CCR toate modificările aprobate miercuri.

George Simion declara, miercuri dimineață, chiar înainte de votul din Parlament, că el personal va continua să transmită live, chiar dacă va fi amendat pentru asta. Procedeul folosit de unii parlamentari, inclusiv de Simion, era de a se plimba cu telefonul mobil pornit, atât pe holurile Palatului Parlamentului cât și în sala de plen, inclusiv pe timpul ședințelor.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Titi Aur vrea un plan concret din partea autorităților pentru limitarea accidentelor rutiere

Fostul pilot de raliuri Titi Aur trage un semnal de alarmă asupra numărului accidentelor rutiere din ţara noastră şi cere autorităţilor măsuri pentru limitarea...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă