28 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomePoliticăPaleologu transmite un mesaj ironic pentru "naționaliști"

Paleologu transmite un mesaj ironic pentru “naționaliști”

Theodor Paleologu transmite un mesaj ironic pentru “naționaliști” și “suveraniști”, pe care îi acuză că, în ciuda acestei pretinse orientări, insistă să fie primită România în Spațiul Schengen.

Mesajul postat pe internet de Paleologu este următorul:

Ador “naționaliștii” care stîlcesc limba română, “creștinii” care colcăie de ură și venin, “suveraniștii” care vor în Schengen și, evident, ghiolbanii care-și zic “conservatori”.

Mesajul a fost postat pe rețeaua Facebook la data de 27 decembrie 2022. În următoarele 24 de ore, acest mesaj a avut aproape 250 de replici și aproape 200 de redistribuiri.

Nu este clar la ce persoane publice face aluzie Paleologu. Ar putea fi o referire la Claudiu Târziu, senator din partidul AUR, care ceruse demisia acelor politicieni de la guvernare care n-au reușit să obțină primirea României în Schengen. Separat, luna trecută, alt lider AUR deplângea faptul că România n-ar mai fi un stat suveran. „România nu mai este un stat suveran, ci un stat vasal aflat într-o dependență umilitoare față de Bruxelles și Washington”, susținea senatorul AUR Sorin Lavric.

Cine ar fi naționaliști și suveraniști, în România

Pe de altă parte, în septembrie 2022, în România s-a înființat Blocul Suveranist Român. Din această grupare fac parte șase partide neparlamentare. Cel mai cunoscut dintre ele este Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD). În decembrie 2021, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, precum și europarlamentarul Cristian Terheș, membru PNȚCD, au participat la reuniunea partidelor suveraniste europene de la Varșovia. Terheș fusese ales eurodeputat candidând pe lista PSD, apoi s-a mutat la PNȚCD. Terheș a criticat dur Austria pe motiv că a blocat intrarea României în Schengen.

Theodor Paleologu (49 de ani) a urmat studii universitare în Franța și a fost ministru al Culturii în guvernul condus de premierul Emil Boc. Înainte să devină ministru, Paleologu fusese ambasador în Danemarca și Islanda.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Al doilea transplant de inimă de la porc la om, efectuat în SUA. De această datpă, inima animalului a fost modificată genetic

Intervenția chirurgicală revoluționară a fost efectuată de către aceeași echipă de la Centrul Medical al Universității din Maryland, care a făcut și primul...

Țara europeană unde tinerii nu vor mai avea voie să fumeze. Li se va interzice prin lege

Această măsură este luată în calcul în Marea Britanie.Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, are în vedere introducerea unora dintre cele mai dure măsuri...

Urgie peste vestul țării. Cod portocaliu de instabilitate atmosferică în şase judeţe, până luni dimineaţa

Potrivit meteorologilor, de duminică, ora 15:00, până luni, la ora 03:00, în judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj şi zona de munte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies