Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Somăm Guvernul Dragnea - Dăncilă să oprească declanşarea unui tsunami economic

PNL somează Guvernul Dragnea - Dăncilă să oprească declanşarea unui tsunami economic şi fiscal şi să nu adopte "ordonanţa lăcomiei".

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2018 - 17:47

"Somăm public Guvernul ca în ultimul ceas să abandoneze aceste planuri ticăloase de distrugere a economiei private şi de sărăcire a populaţie şi vom solicita Avocatului Poporului să sesizeze această Ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională în cazul în care va fi adoptată. De asemenea, solicităm patronatelor din toate industriile să se solidarizeze împotriva acestui „tsunami” fiscal şi susţinem orice demers legitim al celor care vor fi afectaţi de deciziile Guvernului, inclusiv recursul la o grevă fiscală generalizată", afirmă preşedintele PNL Ludovic Orban.

El consideră că "Ordonanţa Lăcomiei guvernului Dragnea – Dăncilă impune o suprataxare sălbatică a economiei româneşti care va distruge mediul de afaceri şi va sărăci populaţia" şi că "rfectele unei astfel de ordonanţe au fost deja distrugătoare în prima zi după anunţul acesteia provocând o pierdere de peste 3 miliarde de euro ale celor importante companii listate pe Bursa de la Bucureşti. Grav este că cele mai lovite de această cădere a Bursei au fost chiar companiile private româneşti şi companiile de stat".

Orban îi avertizează pe români "se aştepte la ce e mai rău în anul viitor", dacă OUG va fi adoptată.

"Suprataxarea cifrei de afaceri a companiilor din energie va genera o creştere a preţurilor la utilităţile pe care le plătesc toţi românii şi la un noul val de scumpiri în lanţ la toate bunurile şi serviciile. Introducerea unui impozit similar pe cifra de afaceri a companiilor din telecomunicaţii echivalează cu o taxă pe Internet folosită în regimurile autoritare care vor să descurajeze şi să penalizeze accesul liber al cetăţenilor la informaţii necenzurate. Aşa numita ”taxă pe lăcomie” care va fi aplicată pe activele bancare în funcţie de nivelul dobânzilor ROBOR din piaţa bancară are legătură doar cu lăcomia guvernului Dragnea – Dăncilă şi este o aberaţie nemaiîntâlnită care va duce la creşterea ratelor bancare plătite de români şi la frânarea activităţii de creditare a economiei româneşti", enumeră liderul PNL posibilele efecte ale actului normativ.

De asemenea, conform lui Orban, banii românilor acumulaţi în fondurile din Pilonul 2 de pensii, aproximativ 10 miliarde de euro, sunt puşi în pericol prin adoptarea unor acţiuni deliberate care vor să descurajeze şi să alunge administratorii fondurilor de pensii administrate privat din România.

Comentarii

loading...