Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Orban: Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că un partid care depune o moţiune de cenzură trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării.

Share

Rl online 0 comentarii

29.05.2019 - 22:42

"Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară numai că, din calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare. Aici e problema să îi opreşti pe ăştia să nu facă praf ţara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie", consideră el.

"Evident că orice partid trebuie să îşi asume răspunderea guvernării dacă va fi posibil, dacă se creează un context în care se poate genera o majoritate parlamentară", a spus Ludovic Orban, miercuri seară, într-o emisiunea la B1 Tv.

Întrebat de ce nu îşi asumă cei la USR guvernarea, el a afirmat că probabil este un calcul.

"Decizia noastră este foarte clară. În Biroul Executiv am hotărât că vom depune moţiunea de cenzură, începem negocierile, evident, în primă fază cu partenerii din opoziţie şi ulterior cu toate grupurile parlamentare, evident mai puţin PSD, şi cu toţi parlamentarii individual pe care putem să îi convingem să voteze moţiunea de cenzură. iar în ceea ce priveşte asumarea răspunderii guvernării, păi un partid care depune o moţiune de cenzură în momentul în care vrea să dea jos un guvern trebuie să fie pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. E un lucru elementar. De altfel, Partidul Naţional Liberal este al doilea partid ca reprezentare în Parlament, este partidul din opoziţie cel mai puternic, care are şi cei mai mulţi reprezentanţi şi oamenii care au expertiză pe toate domeniile, care ne-am afirmat în repetate rânduri soluţiile pe diferite domenii de activitate. Nu poţi să îi laşi pe ăştia să dea foc la ţară numai că, din calcul politic, că nu intru la guvernare ca să nu mă erodez la guvernare. Aici e problema să îi opreşti pe ăştia să nu facă praf ţara, să nu ne ducă în gard, să nu ne ducă în prăpastie", a adăugat el.

Orban susţine că, dacă ALDE, "după acest eşec major", nu înţelege să se rupă de PSD, o să fie "mort şi îngropat".

"Şi le spun parlamentarilor ALDE, abandonaţi cariera politică aşa cum au abandonat cariera politică Norica Nicolai, Renate Weber şi toţi ceilalţi care erau foarte fericiţi alături de PSD. Le spun parlamentarilor PSD, nici o treime nu veţi mai fi parlamentari dacă nu vă treziţi şi dacă nu înţelegeţi că nu puteţi să fiţi complici la distrugerea României de către acest guvern care riscă să facă praf tot ce înseamnă economie, echilibru economic şi să distrugă autoritatea în toate domeniilor. Nu poţi să stai chiar fără niciun fel de simţire numai să-ţi faci tu calcule meschine", a mai spus Orban.

Comentarii

loading...