13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomePoliticăOrban ironii la adresa protestatarilor. Ce zice de restricții

Orban ironii la adresa protestatarilor. Ce zice de restricții

Întrebat ce părere are despre solicitările protestatarilor din ultimele zile, care contestă măsurile restrictive, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a spus că acestea îi sunt „destul de neclare”.

„Nu înțeleg! În România sunt zeci de mii de oameni care și-au pierdut oameni dragi din cauza COVID, chiar în condițiile existenței măsurilor de protecție a sănătății publice. Ce ar trebui? Să moară mai mulți? Să fie mai multe familii în România care să aibă apropiați care să se îmbolnăvească și să riște să moară. Toate măsurile care sunt luate de autorități nu sunt decât măsuri care au ca scop de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

Acesta este convins că protestele sunt organizate de persoane care se folosesc de pandemie și are încredere că acestea vor fi identificate.

„Nimeni nu instituie măsuri de protecție sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales atunci când suntem confruntați cu vârful de creștere a îmbolnăvirilor, atunci când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale, în secțiile de ATI. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii acestor manifestări, parcă își doresc… să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea orașe manifestații. Nu este treaba mea să aflu (cine sunt organizatorii – n.r.). Cu siguranță se va afla în timp (…). Există instituții ale statului care pot identifica organizatorii acestor manifestații”, a mai spus Orban.

Orban e de acord cu dreptul de exprimare publică

El spune că nu contestă dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, atâta timp cât manifestările au lor în cadru legal, fără violență ori cu slogane „care nu au nicio legătură cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății”.

„Pe de altă parte, se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemia care durează de peste un an, care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor și rezistența lor la astfel de măsuri”, a mai declarat președintele PNL.

Orban le transmite românilor că nu există alte soluții pentru a apăra viața și sănătatea, măsurile luate în România fiind folosite în toate țările din lume, iar pericolul este cu atât mai mare pentru sănătatea celor care au participat la protest fără mască.

El amintește că au fost cazuri ale unor persoane care au contestat existența virusului și au ajuns să se îmbolnăvească, iar unii și-au pierdut viața.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:26

VIDEO. Bolivia salvează 24 de delfini captivi într-un râu de mică adâncime

Douăzeci și patru de delfini roz blocați într-un râu de mică adâncime au fost salvați luni (27 noiembrie), în încercarea de a conserva specia. Delfinii,...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
00:02:02

Ostaticii Hamas eliberați își spun poveștile

Cei mai mulți dintre ostaticii Hamas eliberați își spun poveștile din captivitate, printre aceștia numărându-se și câțiva tailandezi, conform Reuters. Natthaporn Onkaew spune că experiența...
Ultima oră
Pe aceeași temă