4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăOrban despre situaţia politică din PSD: O reglare de conturi

Orban despre situaţia politică din PSD: O reglare de conturi

“Din punctul meu de vedere, sunt toţi o apă şi-un pământ. Până mai ieri, dl Stănescu se înţelegea foarte bine cu dl Dragnea şi puneau la cale tot felul de chestiuni în interesul PSD. Nu pot să înţeleg cu ce e mai bun Stănescu astăzi decât Dragnea, iar soluţia pe care o dau semnatarii scrisorii este de-a dreptul ridicolă şi anume menţinerea ca preşedinte al PSD a premierului Dăncilă, care nu ştie pe ce lume trăieşte şi care nu e nici măcar capabilă să înveţe bine limba română şi să citească mesajele pe care i le scriu alţii pe hârtie”, a declarat Orban, miercuri, într-o intervenţie la România TV.

În opinia sa, menţinerea premierului Viorica Dăncilă în această funcţie şi asigurarea conducerii partidului de către aceasta “nu sunt soluţii”.

“Singura soluţie este să trimită acasă acest guvern incompetent, un guvern care este format din marionetele lui Dragnea şi ale baronilor judeţeni din jurul lui Dragnea şi să ceară scuze românilor pe care i-au minţit în campania electorală promiţându-le marea cu sarea, în condiţiile în care, de când sunt la putere, ei nu fac altceva decât să agreseze instituţiile statului român printr-o politizare agresivă, nu fac altceva decât să îşi împartă diferitele ciolane în cadrul deselor reîmpărţiri de putere în cadrul guvernului şi nu fac mai nimic pentru oameni”, a susţinut preşedintele Ludovic Orban.

Potrivit liderului liberalilor, această dispută în interiorul PSD va genera şi mai mult haos, iar cei care au de pierdut sunt românii.

“Cu siguranţă pierde fiecare român, pentru că ţara nu este guvernată de fapt, iar în timp ce ţara nu este guvernată pentru că la butoane sunt nişte persoane lipsite de orice fel de competenţe şi de pregătire profesională şi chiar de inteligenţă, liderii PSD se răfuiesc între ei. Românii au de pierdut. Cel mai probabil, această dispută din interiorul PSD va genera şi mai mult haos în administraţie, va genera efecte defavorabile asupra funcţionării instituţiilor publice din România şi, indiferent de deznodământ, că e Dragnea preşedinte – că e Dăncilă preşedinte la PSD, PSD-ul nu va fi capabil să asigure o guvernare decentă, nu mai vorbesc de faptul să îşi respecte promisiunile electorale”, a opinat preşedintele PNL.

Miercuri, în spaţiul public a apărut o scrisoare deschisă, semnată de vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului, prin care se cere “demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului la conducerea partidului de către premierul Viorica Dăncilă, care este preşedinte executiv.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă