Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Opoziţia a depus un proiect pentru simplificarea revocării preşedintelui Camerei Deputaţilor

Partidele de opoziţie au depus miercuri un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care preşedintele forului legislativ să poată fi revocat din funcţie, la propunerea unei treimi din numărul total al deputaţilor, a anunțat Raluca Turcan.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2018 - 14:29

„PNL împreună cu USR, PMP şi deputaţi neafiliaţi din partidul Pro Româniam a depus astăzi propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor prin care preşedintele Camerei Deputaţilor să poată fi revocat, la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, în Parlament.

Aceasta a susţinut că proiectul de lege a fost respins sesiunea parlamentară trecută, însă Liviu Dragnea trebuie revocat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care, preşedintele Camerei Deputaţilor, este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază a legiferării din România într-o instituţie aflată la cheremul personal, considerăm că se impune o dezbatere reală, din nou, despre posibilitatea revocării domnului Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a adăugat Turcan.

Potrivit articolului 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, ”preşedintele poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

Comentarii

loading...