15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăPoliticăO nouă rundă de Dialog Strategic România - SUA. Se vor analiza...

O nouă rundă de Dialog Strategic România – SUA. Se vor analiza securitatea regională și cooperarea militară

Timp de două zile, la București se va desfășura cea de-a opta ediție anuală de Dialog Strategic România – SUA, anunță Ambasada Statelor Unite în România.

Comunicatul Ambasadei SUA este difuzat la data de 13 martie 2023. Potrivit acestui comunicat, dialogul româno – american se va desfășura “în următoarele două zile”. Evenimentul este probabil legat de vizita în România a ambasadorului Dereck J. Hogan. Potrivit unui comunicat al Guvernului României, ambasadorul Hogan va avea, luni la amiază, o întâlnire cu premierul Ciucă.

“În următoarele două zile va avea loc la Bucureşti cea de-a opta ediţie anuală a Dialogului Strategic dintre 🇺🇸 Statele Unite și 🇷🇴 România, pentru a dezvolta Parteneriatul nostru Strategic şi a aprofunda cooperarea noastră privind importante priorităţi bilaterale şi regionale prin grupurile de lucru stabilite în cadrul formatului Dialogului Strategic: securitate regională şi cooperare politico-militară; evoluții politice și economice la nivel regional; cooperare economică bilaterală pe teme legate de infrastructură, investiții și comerț; energie; cooperare în domeniul statului de drept; consolidarea legăturilor între națiuni prin schimburi educaționale, culturale și profesionale”, a transmis Ambasada Statelor Unite.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă