O nouă lovitură pentru Carmen Dan. Parchetul General intră pe firul unor dosare penale

Parchetul General face verificări privind ancheta efectuată în dosarele în care ar fi vizat Valentin Riciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan. Potrivit unor surse judiciare, consilierul este vizat pentru înşelăciune, ultraj şi abuz în serviciu.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.01.2018 - 14:49

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) efectuează cercetări privind ancheta în cele trei dosare penale în care Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, este vizat.

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că unul dintre dosare vizează infracţiunea de înşelăciune şi altul de ultraj, ambele instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Cel de-al treilea dosar este de abuz în serviciu, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne şi fost lucrător al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Valentin Riciu, a transmis sâmbătă, într-un raport înaintat conducerii MAI, că nu a fost şi nu este cercetat în vreun dosar penal pentru înşelăciune.

„Referitor la afirmaţiile calomnioase apărute în spaţiul public, raportez următoarele: Nu am fost şeful numitului Stan Eugen; Nu am fost şi nu sunt cercetat în vreun dosar penal, pentru înşelăciune”, a scris Valentin Riciu, în raportul transmis conducerii Ministerului Afacerilor Interne, mai scrie Mediafax.

De altfel, Valentin Riciu mai precizează, într-un punct de vedere transmis de către Direcţia Informare şi Relatii Publice din MAI, că în ultima săptămână au apărut în spaţiul public mai multe afirmaţii false şi calomnioase împotriva sa, fie că era prieten cu Eugen Stan, fie că era şeful lui. Totodată, acesta a catalogat informaţiile potrivit cărora ar fi vizat într-un dosar pentru înşelăciune drept „o nouă mizerie”.

„Am încercat să aflu care sunt probele în baza cărora se fac aceste acuzaţii. Nimic oficial, nicio probă, doar surse”, a conchis Riciu. Valentin Riciu este consilier pe domeniul sindical al ministrului Afacerilor Interne.

Scandalul în jurul ministrului Carmen Dan, căreia opoziția i-a cerut să își dea demisia, s-a amplificat după incidentul cu polițistul pedofil de la Rutieră, care a agresat sexual doi copii. De asemenea, inclusiv premierul MIhai Tudose i-a sugerat că ar trebui să își dea demisia. 

Comentarii