1.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomePoliticăNumărătoarea PNL. Iohannis a câştigat în judeţul lui Oprișan

Numărătoarea PNL. Iohannis a câştigat în judeţul lui Oprișan

Liberaii au centralizat voturile din 739 de secţii din cele 748 existente în judeţul Iaşi, iar Klaus Iohannis se află pe primul loc, cu 36,22 la sută.

Pe poziţia a doua se află Viorica Dăncilă – 21,19 la sută, urmată de Dan Barna cu 17,79 la sută.

În municipiul Iaşi, Klaus Iohannis a obţinut 33 la sută, Dan Barna este pe locul doi cu 24 la sută, iar Viorica Dăncilă a înregistrat 16 procente.

“Demagogia, populismul, promisiunile deşănţate şi circul mediatic practicate în campaniile electorale trecute nu mai prind la români şi toţi cei care încă se mai pretează la aşa ceva au fost crunt taxaţi. Klaus Iohannis a fost de multe ori ultimul bastion al democraţiei şi alături de PNL, de opoziţia parlamentară şi de asociaţiile civice, singurul care a acţionat concret pentru a bloca derapajele PSD. Iaşiul a fost la înălţime şi îi invit pe toţi ieşenii care îşi doresc modernizarea judeţului şi dezvoltarea regiunii să vină alături de noi şi de proiectul preşedintelui Iohannis“, a scris, pe Facebook, liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, imediat după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor alegerilor.

Potrivit numărătorii paralele făcute, duminică noapte, de liberalii din Vrancea, în acest judeţ, pe primul loc în preferinţele electoratului s-a aflat preşedintele Klaus Iohannis, care a obţinut 40,49 la sută din voturi. Pe locul al doilea se situează Viorica Dăncilă, cu 28,16 la sută, urmată de Dan Barna, cu 9,97%. La mică distanţă de acesta se află Mircea Diaconu, cu 9,04 la sută.

“Mulţumesc vrâncenilor, dar şi echipei PNL, un rezultat care ne onorează, dar ne şi responsabilizează. Alături de colegul meu, ministrul vrâncean Ion Ştefan, vom depune toate eforturile ca Vrancea să aibă proiecte europene de dezvoltare, iar prin votul acordat preşedintelui Klaus Iohannis să construim împreunî o Românie normală”, a declarat, duminică noapte, liderul PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma.

Cele mai citite

Atenție! Noi postări sponsorizate pe social media promovează falsele oportunităţi de investiţii

Specialiștii din Dispeceratul Național de Securitate Cibernetică au emis o avertizare cu privire la noi postări sponsorizate pe rețelele sociale care promovează oportunități false...

Vloggerul Mircea Bravo, implicat într-un accident auto

Mircea Bravo a fost implicat într-un accident auto, luni, 4 decembrie 2023. Potrivit declarațiilor vloggerului, se pare că nimeni nu a fost rănit. „Luni, 4...
00:00:52

VIDEO. John Kerry numește cărbunele ca fiind “cel mai murdar combustibil din lume”

Însărcinatul special al președintelui Biden pentru climă, John Kerry, a subliniat duminică (3 decembrie) importanța de a nu mai permite "centrale electrice pe cărbune...
Ultima oră
Pe aceeași temă