14.4 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăPoliticăNOI MĂSURI FISCALE

NOI MĂSURI FISCALE

Sunt vizate IMM-urile și se pare că se va face o injecție de lichiditate în economia României.

Florin Cîţu a anunţat ce măsuri economice trebuie luate pentru a combate efectele provocate de coronavirus.

 

”Alocarea de resurse către Ministerul Sănătăţii este prioritară şi apoi bineînţeles să alocăm resursele în economie sau să facilităm transferul resurselor din anumite sectoare din economie ca toată economia să funcţioneze. Sunt sectoare în economie unde este nevoie de forţă de lucru, care este acum suprasolicitată, şi sunt sectoare unde forţa de lucru nu mai este folosită. Şi trebuie să punem aceste două-trei sectoare să se unească, să tranfere forţă de muncă din parte în alta”, a subliniat ministrul Finanţelor Publice.

 

În ceea ce priveşte evoluţia cursului euro/leu, care a fost cotat luni la un nou maxim record de 4,8242 de lei/euro, ministrul a spus că aici este responsabilitatea băncii centrale. Cîţu a adăugat că lecţia învăţată din criza din 2008 este că toate companiile trebuie să aibă lichiditate.

 

”Eu în continuare merg pe varianta că este vital în acest moment să injectăm lichiditate în economie. Dacă am învăţat ceva din lecţia crizei din 2008 este că trebuie să injectăm lichiditate în tot sistemul economic, toate companiile trebuie să aibă lichiditate în acest moment. (…) Vor mai fi şi alte măsuri. Dar repet, trebuie să facem un sistem flexibil de a transfera resurse din acele sectoare din economie unde situaţia merge bine către sectoare din economie unde situaţia nu merge la fel de bine în acest moment”, a adăugat Cîțu.

 

Florin Cîţu a precizat că rectificarea bugetară înainte de termen va viza în special transferarea de bani către Ministerul Sănătăţii, iar în ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor, acesta a precizat că băncile vor veni în perioada următoare cu un pachet de sprijin pentru companii. Ministrul a mai spus că această criza economică va ţine mai mult de două-trei luni.

 

”Discutiile sunt, aici este decizia sistemului bancar şi vor găsi (băncile) cea mai bună soluţie. Este bine ce face sistemul bancar, nu se grăbesc pentru că nu cred că este doar o situaţie de două-trei luni, s-ar putea să fie mai lungă, şi atunci cred că trebuie să vină cu un pachet important. Să-i lăsăm să facă pachetul să fie cât mai bun şi să fie aplicabil. Vom vedea cu ce vor apărea şi va apărea în perioada următoare”, a precizat oficialul guvernamental.

Cele mai citite

S-a lansat primul model dedicat limbii române pentru inteligența artificială de tip ChatGPT

O echipă de cercetători români a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii române, ce poate fi folosit pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

Florin Piersic are “o evoluție lent favorabilă” în spital

Actorul Florin Piersic rămâne în spital însă are "o evoluție lent favorabilă", anunță un comunicat transmis de Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor. Comunicatul a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă