20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan va fi candidatul întregii Opoziții la Primăria Capitalei

Nicușor Dan va fi candidatul întregii Opoziții la Primăria Capitalei

Deputatul independent Nicușor Dan a declarat, duminică, într-o conferință de presă, răspunzând la întrebarea ziarului „România Liberă”, că, practic, el va fi candidatul întregii Opoziții pentru funcția de primar general al Capitalei.

După cum se știe, Nicușor Dan, fondatorul USR, candidează la alegerile locale din anul 2020 pentru funcția de primar general al Capitalei.

Până duminică, 17 mai, se știa că în această campanie electorală, Nicușor Dan va fi susținut de USR și de PNL. Dar duminică, într-o conferință de presă susținută la sediul central al PNL, Nicușor Dan a anunțat că el contează pe un sprijin mult mai larg.

“În momentul de față, oficial sunt susținut de PNL și de USR. Neoficial, am aflat că voi fi susținut și de PMP. Iar PLUS și-a retras candidatul. În mod practic, sunt candidatul întregii Opoziții la Primăria Capitalei”, a argumentat Nicușor Dan.

Astfel că, la alegerile locale din toamna anului 2020, lupta pentru funcția de primar general al Capitalei se va da între doi poli de putere. Primul, constituit în jurul PSD, o va susține cu certitudine pe Gabriela Firea. Celălalt pol de putere, al Opoziției, îl va susține pe Nicușor Dan.

Pe altă parte, trebuie menționat că încă nu se știe când vor avea loc alegerile locale din anul 2020. Tot la întrebarea ziarului România Liberă, deputatul independent Nicușor Dan a răspuns că, probabil, ele vor avea loc în perioada septembrie – octombrie 2020.

“Eu cred că sfârșit de septembrie – început de octombrie e o perioadă optimistă, ținând cont și de evoluția pandemiei. Nu știm dacă data alegerilor locale o va stabili Guvernul sau Parlamentul”, a explicat Nicușor Dan.

Tot potrivit acestuia, alegerile parlamentare ar putea avea loc imediat după cele locale, o perioadă posibilă fiind sfârșit de noiembrie – început de decembrie 2020.

Amintim că, acum câteva zile, președintele Klaus Iohannis declarase că nu va accepta să se țină alegeri pe timp de pandemie și că este chiar posibil ca, din acest motiv, să nu se mai țină deloc alegeri în România în toamna anului 2020.

“În vară trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi al epidemiei. În octombrie – noiembrie vom ști dacă există al doilea val sau nu”

Klaus Iohannis,

Președintele României

IMPLICAȚIE

Partidele pregătesc bătălia pentru Parlament

Prin tradiție, românii sunt mai puțin interesați de alegerile locale, dar în acest an, ele vor constitui un antrenament și o repetiție pentru alegerile parlamentare. Se poate presupune că schema politică a primarilor, rezultată după alegerile locale din 2020, va fi copiată destul de fidel de schema politică a viitorului Parlament. Până în toamnă, PNL se va fi erodat la guvernare, astfel că PSD va intra în alegeri cu un as în mânecă. Depinde cât de bine și-l va juca.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă