9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomePoliticăNicuşor Dan a fost dat afară sub pază din Primăria Capitalei. Deputatul...

Nicuşor Dan a fost dat afară sub pază din Primăria Capitalei. Deputatul vrea să facă plângere penală

Deputatul Nicuşor Dan a fost dat afară, miercuri, din sala de şedinţe a Consiliului General al Capitalei, fiind acuzat că a întrerupt şedinţa, în momentul în cae a vrut să ia cuvântul pe un proiect, informează Mediafax.

Preşedintele şedinţei CGMB, Orlando Culea, le-a cerut, miercuri, poliţiştilor locali să-l dea afară din sala de şedinţe pe deputatul Nicuşor Dan.

„Senatorii şi deputaţii au dreptul să participe la şedinţele de consiliu judeţean sau local să spună ce doresc. Am făcut o cerere acum două zile, am depus-o la registratură şi am vrut să iau cuvântul, aşa cum legea îmi permite. Preşedintele de şedinţă spune că regulamentul CGMB este mai important decât legea, ceea ce este o aberaţie juridică”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit lui Nicuşor Dan, bulevardul Berzei – Buzeşti nu ar avea nici azi procesul verbal de recepţie.

„Printr-un proiect de e ordinea de zi se transferă de la PMB către Administraţia Străzilor o lucrare care nu a fost niciodată recepţionată de primărie, tocmai pentru că există o serie de neregularităţi, nu există un proces verbal de recepţie. Ca să existe un proces verbal de recepţie, trebuie să vină Inspectoratul de Stat în Construcţii să constate că totul este conform cu autorizaţia”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Reprezentanţii PMB au transmis că afirmaţiile deputatului pe acest subiect sunt false, existând un proces de recepţie.

Nicuşor Dan a declarat că va face plângere penală împotriva preşedintelui de şedinţă, Orlando Culea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă