Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Negrescu: 30.000 de invitați vor vizita România la anul, când vom avea președinția Consiliului UE

Aproximativ 30.000 de invitaţi vor vizita România anul viitor, în perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a declarat luni ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

05.02.2018 - 13:49

Într-o discuţie cu participanţii la Transylvanian School of Politics, ministrul a detaliat stadiul pregătirii Preşedinţiei române a Consiliului UE din 2019.

El a amintit de recenta lansare a site-ului oficial romania2019.eu şi a vorbit despre intenţia de a organiza evenimente la nivel naţional. "Facem evenimente în toată ţara, pentru că toată ţara trebuie să fie cunoscută de partenerii ei europeni şi cred că e oarecare efervescenţă în ţară", a spus Negrescu. În opinia sa, acest demers transmite mesajul că "oriunde te afli în Europa, eşti luat în considerare".

"Pe durata Preşedinţiei avem cam 30.000 de invitaţi care vor vizita ţara şi cred că, dacă ei vor vedea România aşa cum este, se vor simţi bine primiţi, vor vorbi şi mai departe, vor face reclamă ţării", a afirmat oficialul, adăugând că acest avantaj de imagine "se poate transforma în investiţii, în mai mulţi turişti". Potrivit lui Negrescu, Preşedinţia română a Consiliului UE este şi o ocazie pentru ţara noastră atât de a-şi prezenta punctele de vedere în plan european, cât şi pentru "creşterea capacităţii administrative în domeniul Afacerilor Europene". El a vorbit despre organizarea, la Sibiu, a summitului post-Brexit, care înseamnă, în cifre, 27 de lideri europeni prezenţi, 36 de delegaţii oficiale, 24 de limbi vorbite, 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

România urmează să deţină, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia. Preşedinţia rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe), ale COREPER (întâlnirile reprezentanţilor permanenţi ai ţărilor membre la Bruxelles) şi aproximativ 200 grupuri de lucru.

Citește totul despre:

#ue #negrescu #ConsiliulUE

Comentarii

loading...