Mugur Isărescu ocolește audierile din Senat

Mugur Isărescu ocolește audierile din Senat

Biroul permanent al Senatului a aprobat, marți, invitarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi în comisiile reunite de buget ale Parlamentului. Invitația a fost declinată, pe motiv că audierea se suprapune peste ședința de politică monetară a BNR.

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 16:07

Este a doua invitaţia lansată de Parlament, Isărescu neparticipând la audierea anterioară în Comisia economică a Senatului.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a afirmat că prezenţat lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie. Acesta a invocat un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice, prezenţa acestora este obligatorie”.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României (BNR), menţionează în replică la invitaţia primită, că audierea guvernatorului se suprapune cu şedinţa de politică monetară a BNR şi cere să se găsească o altă dată pentru reuniune.

„Mulţumim de invitaţie. De un an de zile, BNR a anunţat că joi, 7 februarie 2019, la ora 11:00, este şedinţa de politică monetară. Sunt convins că, din respect pentru activitatea BNR, se va găsi altă dată. Sunt însă chiar surprins că nu s a făcut această simplă verificare, astfel încât să se ţină cont de programul de şedinţe deja programate al BNR. Programul este public de un an de zile şi anunţat pe site şi la fiecare şedinţa de politică monetară. Sper să nu fie aceeaşi obsesie pentru persoane a domnului Zamfir şi aceeaşi lipsa de interes pentru teme reale pe care dânsul le-a manifestat deja”, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Comentarii