Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se va adresa OECD

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, că luni dimineață se va adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile șefului anticorupție din cadrul instituției, Drago Kos, au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD.

Cristian Hagi 0 comentarii

02.06.2018 - 14:25

„Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanței de contencios constituțional române. Totodată, aceeași publicatie, citează, atribuind aceleiași surse, de asemenea în numele OECD, afirmațiile potrivit cărora ”Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare.” Dată fiind gravitatea acestor afirmații, precum și experiențe similare, când s-au atribuit unor organizații, precum GRECO, luări de poziție care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar să se facă lămurirea solicitată”, a spus Tudorel Toader, într-o postare pe Facebook.

În articolul pe care-l citează, Drago Kos a afirmat că „actualul guvern al României nu vrea să continue lupta împotriva corupției la nivel înalt și face orice pentru a găsi o scuză în acest sens.

„Recenta decizie a CCR contravine în mod evident echilibrului puterilor în stat în țara dvs și independenței sistemului judiciar. Nu pot evita sentimentul că este o acțiune intenționată, cât timp am mai văzut asemenea stranii interferențe ale unor curți constituționale din Balcani în lupta anticorupție în ultimii ani. DNA este una dintre poveștile de succes în lupta anticorupție la nivel mondial. Funcționarea și rezultatele sale sunt model de studiu pentru generații de studenți în întreagă lume. Magistrații români au clarificat că nu vor reveni la vechile timpuri, când politicienii le spuneau ce și cum. Comunitatea internațională îi va susține în această privință”, a afirmat Drago Kos.

Comentarii

loading...