2 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăPoliticăMiniştri fac scut în jurul premierului Viorica Dăncilă

Miniştri fac scut în jurul premierului Viorica Dăncilă

„Şi-a făcut o obişnuinţă, în ultima vreme, de a cere demisia premierului. Cred că este a treia sau a aptra oră când o face. Astăzi vine şi suportul necesar de la partidul care l-a făcut preşedinte şi care este foarte clar că pune într-o lumină absolut nefavorabilă opoziţia din România. Premierul României este un om puternic, este un om care a demonstrat prin tot ce a făcut până în acest moment că este un om cu multa bunăvoinţă şi cu credinţă de a face lucrui bune pentru România alături de susţinerea pe care o identifică atât în rândul guvernului, cât şi în coaliţia care a impus în mod legitim acest guvern”, a spus Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul de Interne a mai spus că a vorbit cu Viorica Dăncilă după atacurile lansate joi de preşedintele Klaus Iohannis.

„Am vorbit cu doamna premier şi este hotărâtă să meargă mai departe. Nu va evita niciun moment, nu va face absolut niciun pas înapoi. Premierul României este un premier puternic, o femeie puternică. Nu l-am văzut pe preşedintele Iohannis atacând la modul acesta absolut incalificabil un bărbat sau un alt premier. Şi-a făcut un obicei în a ataca şi o femeie”, a mai spus ministrul de Interne.

Întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis va reuşi să îşi impună propriul guvern, Carmen Dan a spus: „În mod categoric, nu!”.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, în Bulgaria, că afirmaţiile potrivit cărora premierul ar face bine să facă ce i se spune s-au referit doar la demisie, precizând că nu au fost ameninţări. Şeful statului îşi menţine opinia privind demisia Vioricăi Dăncilă.

Întrebat dacă menţine cererea de demisie a premierului Dăncilă, Iohannis a răspuns: „Evident că da”.

Şeful statului a declarat, referitor la acuzaţiile de ameninţare printr-o declaraţie publică : ” Eu nu îmi permit să ameninţ pe nimeni, cum ar fi o atitudine primitivă. Nu, eu m-am referit exact la demisie, iar dacă cineva se uită prea des la filme cu mafioţi este problema sa”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ”ameninţarea explicită” a preşedintelui Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă este făcută ”în stil mafiot”.

Liderul PSD s-a referit la o declaraţie în care preşedintele Iohannis a spus că Viorica Dăncilă ar face bine „să facă ce i se spune”.

Cele mai citite

Cum a simțit cu adevărat regretata Regina despre trădarea lui Harry și Meghan în ultimele ei zile

A fost scrisă cu ceea ce editorul promite că va fi „onestitate crudă, neclintită”: o relatare directă a vieții Prințului Harry despre care el...

Rusia „ a tăiat lumina” la Chișinău, dar se reaprinde flacăra Unirii

Rusia a bombardat instalațiile și centralele electrice din Ucraina, lăsând fără curent electric capitala Chișinău, dar și alte zone din Republica Moldova, dependentă de...

Seulul arestează un fost oficial de securitate pentru presupusa mușamalizare a unei crime la frontieră

Fostul director de securitate națională al Seulului a fost arestat sâmbătă în legătură cu o presupusă mușamalizare a uciderii de către Pyongyang a unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă