11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui...

Marii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui George Simion

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP aduce o surpriză în privința preferințelor electorale ale românilor.

Conform acestui sondaj, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a urcat în topul candidaților la alegerile prezidențiale din România. Diana Șoșoacă este acum pe locul al treilea, înaintea lui George Simion, care a coborât pe locul al patrulea. Pe primul loc se menține Mircea Geoană (care s-ar putea prezenta la alegerile prezidențiale drept candidat independent) iar pe locul al doilea rămâne Marcel Ciolacu (PSD).

Acest sondaj a fost realizat de INSCOP la comanda News.ro. Rezultatele sondajului au fost anunțate la data de 7 decembrie 2023, printr-un mesaj postat pe internet, de Remus Ioan Stefureac, director general al INSCOP Research.

INSCOP Research a testat două scenarii de vot pentru alegerile prezidenţiale. Un scenariu îi include, drept candidați, pe liderii principalelor partide politice. Celălalt scenariu l-a inclus și pe Mircea Geoană, în calitate de candidat independent.

“Geoană, pe primul loc în intenţiile de vot la prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Ciolacu, Şoşoacă, Simion şi Ciucă / Dacă Geoană nu candidează, primul loc îi revine lui Ciolacu, cu 27,4%, urmat de Şoşoacă, Simion şi Ciucă”, explică analistul politic Ioan Stefureac.

Acum câteva săptămâni, într-un sondaj similar, pe poziția a patra se plasa Elena Lasconi, după Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și George Simion. Imediat după acel sondaj a intervenit însă scandalul în care au fost implicate Elena Lasconi și fiica ei, iar acel scandal ar fi determinat, se pare, dispariția Elenei Lasconi din preferințele electorale ale românilor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă