32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%

Ludovic Orban: PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%

”Astăzi, Partidul Naţional Liberal este de departe pe primul loc, este într-o poziţie foarte stabilă şi toţi care încearcă să creeze percepţia asta că PNL ar fi într-o scădere se raportează la nişte premise greşite”, afirmă Orban, conform News.ro.
 
”Astăzi, Partidul Naţional Liberal este de departe pe primul loc, este într-o poziţie foarte stabilă şi toţi care încearcă să creeze percepţia asta că PNL ar fi într-o scădere se raportează la nişte premise greşite” a afirmat liderul liberal joi, la Digi 24.

Orban a explicat că, în calitate de preşedinte al PNL a ”comandat constant sondaje de opinie” la ”firme foarte serioase”, fără a da publicităţii rezultatele acestor sondaje.

”Am spus, în schimb, atunci când au fost prezentate date mincinoase, că acele date şi că situaţia este cu totul alta. Vă aduc aminte numai înainte de europarlamentare când aproape toate casele de sondare dădeau PSD la peste 30% şi PNL era la 20% cu generozitate. (…) Al doilea lucru, manipularea. A existat un sigur moment în care PNL a depăşit 40%, să spunem, confortabil. Ăla a fost un moment de emoţie după victoria preşedintelui Iohannis în alegerile prezidenţiale, care e un moment de emoţie. Orice sociolog, orice analist ştie că nu e bine să faci sondaje în momentele de mare emoţie, că e bine să laşi să treacă o perioadă de o lună o lună jumate până se reaşează lucrurile cât mai aproape de normal. PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de unu-două procente, şi din cauza faptului să suntem la guvernare într-o perioadă de criză, de emoţie, într-o perioadă în care volatilitatea opţiunilor politice este mai mare decât în perioade de stabilitate”, a mai declarat Orban. 

Acesta a precizat că PNL conduce detaşat în toate sondajele de opinie pe care PNL le-a făcut, ”la distanţă de cel puţin zece procente de locul numărul doi, care este PSD-ul”.

Acesta a menţionat că sunt formaţiuni care încă mai comandă sondaje de opinie la case de profil care ”s-au descalificat până acum” cu cercetările sociologice pe care le-au prezentat înainte de alegeri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă