27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocațiilor pentru...

Ludovic Orban: PNL a fost singurul partid sensibil la subiectul alocațiilor pentru copii

Ludovic Orban se menține ferm în ceea ce privește dublarea alocațiilor de stat pentru copii printr-un program etapizat, cinci tranșe semestriale egale cu 20%, ultima dintre ele aplicabilă de la 1 iulie 2021.

„Am luat decizia de a dubla alocaţiile, dar să o facem etapizat, în funcţie de revenirea economică şi de capacitatea efectivă a bugetului de a face faţă acestei noi cheltuieli. În populismul caracteristic, PSD a continuat să respingă această soluţie raţională, fundamentată economic şi singura care poate să stea în picioare. Ne vom apăra punctul de vedere. Cu siguranţă pregătim argumentele pentru a putea sesiza la CCR.”, a anunțat duminică Ludovic Orban.

Președintele PNL le transmite românilor că liberalii sunt singurii care au fost sensibili la subiectul creșterii alocațiilor pentru copii și că acesta s-au majorat de trei ori în ultimii ani doar în urma eforturilor parlamentarilor PNL.

„Noi am crescut alocaţiile. Din 2008 până astăzi, PNL a crescut alocaţiile şi în 2008, şi în 2015, şi în 2019. În 2019, PSD, după ce a pierdut puterea, a prins un moment şi a mai dublat o dată alocaţiile, fără să se asigure că există resursele financiare pentru a susţine această dublă dublare într-un an. Gândiţi-vă că ultima creştere a alocaţiilor a fost făcută printr-un amendament al PNL la Legea bugetului de stat în 2019.”, a mai spus Ludovic Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă