21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban, despre revocarea lui Kovesi: E cronica unei decizii cunoscute

Ludovic Orban, despre revocarea lui Kovesi: E cronica unei decizii cunoscute

„O va anunţa domnul preşedinte, dar e cronica unei decizii care este cunoscută. În ceea ce ne priveşte pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-şef al DNA şi noi considerăm că nu există un temei serios pentru acest demers”, a afirmat Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe la Braşov, potrivit Mediafax.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD-ALDE să atace la Curtea Constituţională decizia şefului statului, în caz că acest decide să nu o revoce pe Kovesi, Ludovic Orban a răspuns: „Şi dacă atacă ce? PSD, ştie toată lumea, că are un singur obiectiv – să pună botniţă procurorilor ca să nu-i mai deranjeze niciunul pentru furăciunile pe care le-au făcut sau le fac. În ceea ce ne priveşte, noi susţinem independenţa justiţiei, susţinem derularea unei campanii anticorupţie, evident fără abuzuri, cu dosare care stau în picioare, cu dosare bine fundamentate care să reflecte realitate, dar această campanie anticorupţie este necesară pentru că se vede cu ochiul liber că la conducerea ţării se află nişte oameni care sunt certaţi cu legea”.

Procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef DNA a fost iniţiată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe 22 februarie. Secţia de procurori din CSM a dat aviz negativ solicitării. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ia decizia finală.

Pe 12 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că este pregătit să sesizeze Curtea Constituţională a României în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, ministrul menţionând că deocamdată aşteaptă motivarea avizului negativ al procurorilor CSM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă