10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban: A fost un an de război, avem speranța că se...

Ludovic Orban: A fost un an de război, avem speranța că se va sfârși în curând

„A fost un an teribil în care am pus toată energia și priceperea noastră pentru a reduce cât mai mult posibil din pierderile determinate de criza sanitară. A fost un an contra cronometru, în care a trebuit să compensăm lipsuri materiale, o capacitate administrativă redusă, dar și o conduită lipsită de loialitate din partea altor actori politici. Ne-am bucurat, însă, de parteneriatul președintelui Klaus Iohannis, care a fost un sprijin decisiv. A fost un an de război, pe care încă nu l-am încheiat, dar avem speranța că se va sfârși în curând”, a scris Orban.

El a mulțumit fiecărui român în parte care, prin conduita și solidaritatea sa, și-a adus contribuția esențială și necesară la salvarea vieții celorlalț, dar și eroilor din prima linie din lupta cu COVID-19.

„Sunt alături de eroii noștri din prima linie și de personalul medical care au făcut și fac eforturi supraomenești. Acestor oameni le vom rămâne veșnic recunoscători pentru dedicarea de care au dat dovadă, punându-și viața în pericol și sacrificându-se pentru a-i salva pe semenii lor. Mă gândesc cu durere și compasiune la familiile celor care au căzut la datorie în această pandemie și le doresc alinare sufletească”, a mai spus fostul premier.

Liderul liberal a mai spus Noul An ne regăsește în plină campanie de vaccinare și că are convingerea că odată cu finalizarea acestui proces vom reveni la o viață normală. „Am speranța că spre jumătatea anului viitor vaccinarea va pune capăt pandemiei și fiecare dintre noi se va putea bucura pe deplin de interacțiunea socială care ne-a lipsit atât de mult. Îndemn fiecare român să dea curs vaccinării întrucât este singurul instrument prin care câștigăm, împreună, lupta cu acest virus nemilos. Totodată, este extrem de important să ne menținem precauți și să respectăm regulile sanitare până când vaccinul va produce o imunizare generală în societate”.

Ludovic Orban a mai spus că, în acest moment de trecere între ani, putem privi cu speranță și încredere în viitor. „Eforturile noastre din acest an dificil au arătat că putem fi uniți la greu, dar sunt și cele care vor face posibilă descătușarea bucuriei de a fi împreună, de a reveni la viața așa cum ne-o dorim în 2021. La mulți ani, dragi români! Să aveți un An Nou cu multă sănătate, credință și speranță!”, a adâugat liderul PNL.

 

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă