13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea, îngrijorat de ameninţarea ,,marelui Urs'': “Ruşii ne bat la...

Liviu Dragnea, îngrijorat de ameninţarea ,,marelui Urs”: “Ruşii ne bat la uşă oricând”

,,Parteneriatul strategic cu Statele Unite este vital pentru România, indiferent ce spun unii sau alţii. Garanţiile de securitate maxime pentru România le poate da doar Statele Unite şi le-au dat până acum”, a spus Dragnea.

Astfel, liderul social-democraţilor nu este de acord cu crearea unei armate europene şi consideră că, dacă aceasta va fi înfiinţată la un moment dat, probabil se urmăreşte ruperea de NATO, lucru care nu ar fi în interesul ţării noastre, informează News.ro.

,,Se tot discută despre armata europeană. De ce nu ţările din Europa nu fac cum am făcut noi şi anume să punem 2 la sută din PIB pentru Apărare ca să întărim NATO? Adică, facem o altă armată în interiorul NATO. (…) Ceea ce s-a propus urmăreşte ca la un moment dat să se rupă de NATO. Nouă nu ne convine lucrul ăsta. Spre deosebire de ei, noi suntem lângă ruşi. Adică ruşii ne bat la uşă oricând”, a mai spus Liviu Dragnea.

De asemenea, el a subliniat că ,,apartenenţa noastră la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă garanţiile maxime de securitate pentru România”.

“Apartenenţa noastră la NATO şi Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă garanţiile maxime de securitate pentru România. Aici nu am dubii, nu am ezitări”, a conchis Dragnea.

Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite a fost semnat la 11 iulie 1997 şi reprezinta un cadru extins de colaborare vizând consolidarea relaţiilor bilaterale, susţinerea procesului de reformă şi a demersurilor de integrare euro-atlantică ale ţării noastre, promovarea rolului României de factor de stabilitate şi securitate în Europa de Sud – Est.
Astfel, de la lansarea sa, Parteneriatul Strategic cu SUA a reprezentat un reper esenţial al politicii externe româneşti, unul dintre pilonii de bază ai acesteia, alături de apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă