Mihai Tudose

Legea Casei Regale produce controverse între premierul Tudose și coaliția de guvernare

Legea Statutului Casei Regale a României pare a fi sursa celui mai recent scandal iscat între premierul Mihai Tudose și coaliția de guvernare, afirmă un articol publicat de Evenimentul Zilei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2017 - 18:50

La data de 8 noiembrie 2017, legea a fost scoasă de la naftalină de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Scandalul a izbucnit când a apărut știrea "pe surse" că Guvernul Tudose se pregătește să dea aviz negativ pe acest act normativ.

Ieri, premierul Tudose a avut două reacții pe această temă. Prima reacție a fost dură - premierul a spus că familia regală are unde locui și cu ce să se întrețină și a lăsat să se înțeleagă că legea Statutului este dezaprobată în totalitate de Cabinetul pe care îl conduce.

Spre seară, Tudose și-a nuanțat declarațiile, susținând că e de acord ca Fundația Casa Regală să primească statutul de utilitate publică, dar singurul punct în care nu e de acord cu Dragnea și Tăriceanu e folosința Palatului Elisabeta.

Premierul Tudose a subliniat însă că, oricum, decizia va aparține Guvernului care va vota pe avizul prezentat într-un viitor apropiat.

Proiectul ar fi fost elaborat, în anul 2016, de vicepremierul de atunci, Vasile Dâncu și de secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu.

Comentarii