11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăLegea Casei Regale produce controverse între premierul Tudose și coaliția de guvernare

Legea Casei Regale produce controverse între premierul Tudose și coaliția de guvernare

La data de 8 noiembrie 2017, legea a fost scoasă de la naftalină de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Scandalul a izbucnit când a apărut știrea “pe surse” că Guvernul Tudose se pregătește să dea aviz negativ pe acest act normativ.

Ieri, premierul Tudose a avut două reacții pe această temă. Prima reacție a fost dură – premierul a spus că familia regală are unde locui și cu ce să se întrețină și a lăsat să se înțeleagă că legea Statutului este dezaprobată în totalitate de Cabinetul pe care îl conduce.

Spre seară, Tudose și-a nuanțat declarațiile, susținând că e de acord ca Fundația Casa Regală să primească statutul de utilitate publică, dar singurul punct în care nu e de acord cu Dragnea și Tăriceanu e folosința Palatului Elisabeta.

Premierul Tudose a subliniat însă că, oricum, decizia va aparține Guvernului care va vota pe avizul prezentat într-un viitor apropiat.

Proiectul ar fi fost elaborat, în anul 2016, de vicepremierul de atunci, Vasile Dâncu și de secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă