6.5 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăPoliticăKövesi ar putea candida la Președinția României, susținută de USR

Kövesi ar putea candida la Președinția României, susținută de USR

Laura Kövesi, șefa Parchetului European, ar putea candida la Președinția României, susținută de USR, la alegerile din anul 2024.

Cătălin Drulă, recent ales în funcția de președinte al USR, a admis această posibilitate, într-o emisiune la Profit News TV.

”Orice soluţie este posibilă. În general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne dar, la numite momente, poate fi o soluţie să ai şi un candidat extern”, a explicat Cătălin Drulă, când a fost întrebat despre o eventuală susținere a USR pentru Kövesi. Declarația a fost făcută în seara zilei de luni, 11 iulie 2022.

Se pare însă că relația dintre USR și șefa Parchetului European încă nu e consolidată. „În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kövesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu văd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei”, a recunoscut Cătălin Drulă.

Declarația acestuia vine la momentul în care Laura Codruța Kövesi se află în vizită în Republica Moldova. Despre Kövesi s-a avansat inclusiv posibilitatea că ar putea candida la funcția de președinte al Republicii Moldova.

La înființarea EPPO, în anul 2019, Kövesi a devenit primul șef al acestei instituții. Teoretic, mandatul de procuror șef european are o durată de șapte ani.

USR vrea să aibă un candidat la Președinția României

Cătălin Drulă a fost ales, acum două zile, președinte al USR. Chiar din acel moment, Drulă a anunțat că USR dorește să dea atât premierul cât și președintele României, la următoarele alegeri. În anul 2024, în România vor fi alegeri prezidențiale, alegeri parlamentare și alegeri locale. Chiar dacă se menține actuala Coaliție de guvernare, în 2023 premierul ar urma să fie înlocuit cu un reprezentant al PSD, iar în 2024, după alegerile parlamentare, se va desemna un alt premier.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe ministrul de Interne al Spaniei

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit joi, 30 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gómez, aflat...

Turcia a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate joi seară aderarea Finlandei la NATO, care era blocată din mai anul trecut, la câteva zile după un...
Ultima oră
Pe aceeași temă