20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăIpoteză surprinzătoare: Dacă Guvernul nu cade, liberalii îi vor cere demisia lui...

Ipoteză surprinzătoare: Dacă Guvernul nu cade, liberalii îi vor cere demisia lui Orban

 Acesta este scenariul care circulă în rândul parlamentarilor liberali, mai ales după ședința de marți a Biroului Executiv al PNL, de la Palatul Parlamentului.

Surse liberale au dezvăluit că demisia premierul Ludovic Orban este, cel mai probabil, planul B pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate de care vorbea, luni, președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, scriu Știripesurse.ro. 

„S-a cam pus batista pe țambal!”, a punctat un liberal după ședința de partid.

Șeful statului a declarat presei că există un plan B, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va trece de Parlament.

„Chiar în această săptămână se desfășoară o sesiune extraordinară a Parlamentului și aștept cu mare interes ce va decide Parlamentul”, a spus Klaus Iohannis.

Însă întrebat fiind dacă are un plan de înlăturare a premierului Ludovic Orban, dacă moțiunea de cenzură nu va trece și dacă premierul refuză demisia, președintele Klaus Iohannis a precizat că „întotdeauna există un plan B”. Numai că șeful statului a adăugat că ”și de data aceasta, și data viitoare, tot pe dl Orban îl voi pune premier.”

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că e posibil ca social-democraţii să depună moţiunea de cenzură joi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Mai mult, Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan, marți seară.

Cele mai citite

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...

Jaqueline Cristian, la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al turneului de la Roma

Jaqueline Cristian este la un singur meci de calificarea pe tabloul principal al Mastersului de la Roma, după ce a învins-o în prima rundă...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă