31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăIon Iliescu a demisionat de la conducerea Institutului Revoluției, aflat în prag...

Ion Iliescu a demisionat de la conducerea Institutului Revoluției, aflat în prag de desființare

Ion Iliescu a demisionat din funcția de președinte al Institutului Revoluției Române din Decembrie (IRRD), a anunțat senatoarea PNL Alina Gorghiu.

Demisia fostului șef al statului intervine în momentul în care IRDD este pe punctul să fie desființat, pe baza unei propuneri legislative inițiată de parlamentarii Alina Gorghiu, Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Gabriel Andronache și Ioan Cupșa.

„Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Și-a dat demisia de la Institutul revoluției romane. O reacție la propunerea legislativă pentru desființarea acestui institut, pe care am inițiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel și Cupșa Ioan. Un gest tardiv și cinic față de cei care așteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu și-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovații și vinovățiile pentru victimele de atunci”, a anunțat Alina Gorghiu printr-un mesaj postat pe Facebook.

Conducerea interimară a IRRD este asigurată de Alexandru Mironov.

Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Și-a dat demisia de la Institutul revoluției romane. O reacție la…

Publicată de Alina Gorghiu pe Sâmbătă, 24 aprilie 2021

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă