25.4 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomePoliticăIohannis participă la Summitul București 9

Iohannis participă la Summitul București 9

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de omologul său slovac, Zuzana Caputova, şi de cel polon, Andrzej Duda.

La eveniment va participa, de asemenea, Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

“Reuniunea la vârf a statelor din Formatul Bucureşti 9 se desfăşoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius şi va oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la priorităţile de pe agenda aliată şi obiectivele majore, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe intensificarea cooperării cu Ucraina”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Agenda lui Iohannis la Summitul București 9

Agenda discuţiilor va viza evaluarea progresului realizat în implementarea deciziilor aliate adoptate în cadrul Summitului NATO de la Madrid, inclusiv în ceea ce priveşte angajamentele de investiţii şi cheltuieli pentru apărare, precum şi sprijinul acordat Ucrainei în susţinerea aspiraţiilor sale euroatlantice.

“O atenţie specială va fi acordată şi partenerilor vulnerabili din regiune, precum Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate”, arată sursa citată. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Declarația ministrului de Justiție privind legea austerității

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat marţi că pe angajarea răspunderii, avizul Ministerului Justiţiei a fost unul favorabil, cu observaţii. ”E drept au fost...

Animalele canadiene au fraternizat cu naziștii

"Conduse de preiubitorul prim-ministru degenerat Trudeau, animalele canadiene fraternizează cu naziștii în Parlamentul lor," a descris liderul rus momentul din legislativul canadian.  "2....
00:00:54

VIDEO: Biden spune că susține greva UAW

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că susține UAW, în timp ce greva celor trei producători auto din Detroit a intrat luni (25 septembrie)...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies