Iohannis: Nu suntem în Schengen, din cauza PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că din cauza PSD nu suntem în Schengen, pentru că în 2016 eram foarte aproape de aderare, dar alegerile au fost câştigate de social-democrați, care "a început să facă praf justiţia".

Share

Rl online 0 comentarii

11.05.2019 - 17:36

"Am fost uite atât de aproape să intrăm în Schengen, dar au fost aleşi PSD-iştii şi au început  să facă praf justiţia şi atunci totă discuţia s-a oprit. Deci din cauza PSD nu suntam astăzi în Schengen şi vă spun  cu toată  răspunderera, fiindcă ştiu ce vorbesc. Dacă am fi continuat consolidarea statului de drept, lupta anticorupţie - care este urâtă fiindcă răscoleşte toată mizeria a din politică - astăzi am fi fots în spaţiul Schengen şi nu am mai fi discutat de MCV. Nu din cauza voastră sau a francezilor sau a olandezilor nu suntem în Schengen, din cauza PSD-ului", a declarat Iohannis, la Iași.

El a mai explicat că Faptul că noi nu am intrat în spaţiul Schengen se motivează în două feluri.

"O motivaţie eate legată de felul cum ne comportăm noi, este vorba de spaţiul statului de drept şi al corupţiei. Nu vrea nimeni să se conexeze cu sistemele lui sensibile cu o ţară unde corupţia nu este sub control. Noi luptăm împotriva corupţiei, dar mai avem un pic de lucru atâta vreme cât ăia stau în vârful statului. Ştiţi despre cine vorbesc. Asta ţine de noi şi ne-o spun unii în faţă. Degeaba ne supărăm. Ne-au spus-o: "Rezolvaţi-vă statul de drept şi mâine sunteţi în Schengen!"", a susţinut preşedintele.

El a mai spus că a doua explicaţie nu ţine de noi.

"Este vorba de migraţia necontrolată. Nu au încredere că ştim să gestionăm fluxul migraţionist. Se înşală. Noi ştim să-l gestionăm. L-am gestionat şi l-m gestionat foarte bine. Deci acest argument extern de fapt nu ţine. Şi asta le-am tot repetat şi le-am tot spus. Credeţi-mă am discutt de sut de or despre cest lucru cu toţi liderii europeni", a precizat Iohannis.. 

 

Comentarii