15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăIohannis nu consideră că Guvernul Orban trebuie demis, în ciuda tragediei din...

Iohannis nu consideră că Guvernul Orban trebuie demis, în ciuda tragediei din Piatra Neamț

“Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă!”, a declarat, marți seară, președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă transmisă de la Palatul Cotroceni. Pe de altă parte, șeful statului a susținut că “Guvernul Orban este interimar – până la alegeri”.

Șeful statului a răspuns, astfel, la întrebarea unui ziarist care îi ceruse să se pronunțe dacă nu cumva “Guvernul Orban trebuie să plece acasă” în urma incendiului de la Spitalul Județean Neamț.

“Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu un Parlament cu majoritate pesedistă, care nu a ajutat guvernul în combaterea pandemiei”, a justificat președintele Iohannis. Despre PSD, șeful statului a susținut că ar fi “vinovat moral” pentru tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.

“PSD este vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a susținut, marți seară, președintele Iohannis.

Amintim că, după dezastrul de la Clubul Colectiv, din toamna anului 2015, Guvernul Ponta a demisionat, iar președintele Iohannis a salutat, la acel moment, căderea Guvernului.

Despre medicul care a fost grav rănit în incendiu, șeful statului a spus că nu a luat legătura direct cu familia lui, ci ține legătura cu familia medicului prin intermediul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă