Foto: Arhivă

Iohannis nu consideră că Guvernul Orban trebuie demis, în ciuda tragediei din Piatra Neamț

Președintele Iohannis nu consideră că Guvernul Orban trebuie demis, în ciuda tragediei din Piatra Neamț, soldată cu zece morți.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2020 - 18:40

"Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă!", a declarat, marți seară, președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă transmisă de la Palatul Cotroceni. Pe de altă parte, șeful statului a susținut că "Guvernul Orban este interimar - până la alegeri".

Șeful statului a răspuns, astfel, la întrebarea unui ziarist care îi ceruse să se pronunțe dacă nu cumva "Guvernul Orban trebuie să plece acasă" în urma incendiului de la Spitalul Județean Neamț.

"Anul acesta am avut un guvern minoritar, cu un Parlament cu majoritate pesedistă, care nu a ajutat guvernul în combaterea pandemiei", a justificat președintele Iohannis. Despre PSD, șeful statului a susținut că ar fi "vinovat moral" pentru tragedia de la spitalul din Piatra Neamț.

"PSD este vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte", a susținut, marți seară, președintele Iohannis.

Amintim că, după dezastrul de la Clubul Colectiv, din toamna anului 2015, Guvernul Ponta a demisionat, iar președintele Iohannis a salutat, la acel moment, căderea Guvernului.

Despre medicul care a fost grav rănit în incendiu, șeful statului a spus că nu a luat legătura direct cu familia lui, ci ține legătura cu familia medicului prin intermediul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Comentarii