Foto: Arhivă

Iohannis merge în Israel pentru comemorarea Holocaustului. Sunt prezenți 40 de lideri mondiali

Președintele Iohannis efectuează o vizită de trei zile în Israel, pentru a participa la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2020 - 10:26

Forumul liderilor internaţionali este organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem.

Cel mai important moment al acestei acțiuni se desfăşoară joi, la Ierusalim, în prezența preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, urmând a se concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

Peste 40 de lideri din întreaga lume vor participa la acest eveniment. Vor fi prezenţi, printre alţii, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale a României, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la acest forum internaţional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranţei, a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Comentarii