20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăIohannis, întrebat dacă mai contează vocea sa în PNL, în cazurile Alexe...

Iohannis, întrebat dacă mai contează vocea sa în PNL, în cazurile Alexe și Chirică: Vom vedea

„(…) dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a afirmat Iohannis. Întrebat dacă vocea sa mai contează în PNL, şeful statului a replicat: „Vom vedea”.

Klaus Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, despre criteriile de integritate anunţate în campanie, în contextul în care şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, ambii de la PNL, sunt cercetați în două spețe diferite.

„Ar fi cazul să reacţioneze politic şi PNL, dacă nu o va face în următoarele zile, voi avea o discuţie pe această speţă”, a replicat Iohannis.

Întrebat dacă vocea sa mai contează pentru PNL, în contextul în care şeful statului le-a cerut liberalilor să ia o decizie şi după apariţia acuzaţiilor la adresa lui Costel Alexe, Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

Patru persoane au fost reţinute la Iaşi, iar alte şapte au fost puse sub control judiciar în dosarul DIICOT în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Iaşi în legătură cu concesionarea unui teren al primăriei. Primarul Mihai Chirica are calitatea de inculpat în acest dosar, după ce a fost audiat la DIICOT în cursul zilei de luni. Chirică a fost primar PSD, în mandatul trecut, însă a fost cooptat de PNL în 2020.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare, după ce ar fi luat șpagă mai multe tone de tablă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă