Iohannis atacă PSD după negocierile de la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Justiţia a ajuns în situaţia de acum din vina Partidului Social Democrat şi a precizat că România va avea referendum pe data de 26 mai.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2019 - 13:35

"După părerea mea, Justiţia a ajuns în situaţia în care este acum din vina PSD. PSD este vinovat că despre Justiţie se discută foarte mult în termeni de îngrijorare şi preocupare. Românii se tem că PSD va subjuga politic Justiţia română. Este nevoie de referendum şi vom avea referendum pe 26 mai", a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, la finalul consultărilor avute cu partidele politice parlamentare.

"Din delegaţia pesedistă au făcut parte şi două persoane, foşti deţinuţi politici. Am auzit două poveşti de viaţă cutremurătoare şi pot să reiterez ce am mai spus: torţionarii comunişti trebuie să fie traşi la răspundere şi să suporte consecinţele legii pentru faptele lor, dar trebuie să spun în acelaşi timp că încercarea PSD de a se folosi de năcazul acestor doi foşti deţinuţi politici pentru a legitima asaltul asupra justiţiei este un gest de-a dreptul jalnic Nu-mi imaginez că cineva care a fost nedreptăţit în perioada comunistă, cineva de care şi-au bătut joc comuniştii, cineva care a trăit în perioada comunistă îşi doreşte altceva decât o justiţie independentă şi o justiţie dreaptă şi pentru că românii trebuie să dea un răspuns asaltului pesediste asupra justiţiei convoca acel referendum", a spus Iohannis.

El a precizat că au discutat foarte scurt şi despre referendum, pentru că este un referendum în continuare cu tema centrală, preocuparea principală Justiţie şi a reiterat aşteptările sale în ceea ce piveşte acţiunea Parlamentului. 

"Am subliniat că aştept un răspuns cât se poate de rapid şi pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare. Este nevoie de referendum şi vom avea referendum pe 26 mai", a subliniat Iohannis.

 

Comentarii